> Forum > ๑۩۞۩๑ İlim Dünyası Online Dergi Dünyası ๑۩۞۩๑ > Semerkand Aylık Aile Dergisi > Haberiniz Olsun > Haberiniz olsun
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Haberiniz olsun  (Okunma Sayısı 793 defa)
19 Mayıs 2012, 10:55:09
Safiye Gül

Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 15.436


« : 19 Mayıs 2012, 10:55:09 »



HABERİNİZ OLSUN

Şubat 2012 77.SAYI

BAKANLIKLAR  MÜFTÜLÜKLER AİLE İÇİN ELELE

Aile ve Soysal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, üniversiteler, müftülükler, Sağlık ve Milli Eğitim Bakanlığı’ndan destek alarak evlilik öncesi çiftlere eğitim verilmesi projesi hakkında bilgi verdi. Şahin “Asla hiç kimseyi bu kurslara zorlamayacağız ama bu kurslara kendi faydaları için gelmelerini teşvik edeceğiz, bunu pilot bölgelerden başlayarak yaygınlaştıracağız” dedi. Şahin aynı zamanda kadınların da güçlü olduğu aile yapısının önemine dikkat çekti. Bundan böyle gelin-damat adaylarına eğitim durumunun, askerliğin yanında artık bu kurslara katılıp katılmadığı da sorulmaya başlanacak anlaşılan.

ÇOCUĞUNU KUCAĞINDA TAŞIYAN ANNELERDE FITIK TEHLİKESİ

Uzmanlar özellikle 3-5 yaşlarındaki çocuklarını kucağında taşıyan anneleri uyarıyor. Uzun süre ve yanlış bir şekilde çocukların taşınması bel ve boyuna gereksiz yere yük binmesini sağlıyor. Bu da bel ve boyun fıtığına zemin hazırlıyor. Özellikle çocuk 10-12 kilonun üzerindeyse, taşıma süresi 1-2 dakikayı geçmemeli. Vücut ağırlığının yüzde 15’inden fazla yük kaldırılmamalı. Alışveriş poşetleri de 2-3 kg’yi geçmemeli ve iki ele orantılı bir şekilde bölüştürülerek kullanılmalı. Aman dikkat!

BU GÖMLEKLER ÇOK ÖZEL

Geçtiğimiz günlerde bir TV dizisinde padişah üzeri ayet ve dualarla bezeli bir gömlek giyince kamuoyunda dikkatler bu gömleğe çevrildi. Bunların nasıl giysiler olduğu hangi amaçlarla tasarlandığı soruldu, konuşuldu. Biz de sizin araştırdık: Bunlar aslında Osmanlı döneminde tılsımlı gömlek olarak bilinen gömlekler. Üzerlerinde duruma göre Fatiha, Felak ve Nas, Yasin, Fetih sureleri yanında çeşitli yardım dileyen ve dua içeren ayetler bulunuyor. Bazen de Cevşen Duası gibi dualara da yer veriliyor. Bu sure ve dualar hattatlar tarafından gömlek üzerine yazılıyor, sonra gömlek tezhip ile süsleniyor. Gömlekler genellikle padişahlar ve saray erkanı için yapılıyor. Amaç da savaşlarda zafer kazanmak, yaralanma ve öldürülmeden korunmak ya da nazardan, gizli ve kötü planlardan muhafaza olunmak. Sadece saray erkanı için değil sıradan halk da eğer parası varsa bunu yaptırabiliyor. Parası varsa dedik çünkü, bu gömleklerin yazılması ve hazırlanması 3-4 yıl kadar sürebiliyor. Tabii bu yazıları hattatlar yazdığı için de pahalıya mal oluyor. Ama önemli bir husus var: Bu gömlekler zırhın altına giyiliyor. Yani bu gömlekler giyilmekle birlikte, dışına zırh da giyilerek tedbir ve önlem alınmış da oluyor. Bu gömlekleri merak ediyorsanız, sergilenen bazı örneklerini Topkapı Sarayı’nda görebilirsiniz.

EĞİTİMDE YENİ DÜZENLEME 1+4+4+4

Hükümet 28 Şubat sürecinin ardından uygulanmaya konulan 8 yıllık kesintisiz eğitim sisteminin kaldırılması için harekete geçti. 1 yıl zorunlu anaokulu eğitiminden sonra ilkokul 4 yıla  indiriliyor. Orta kısımda ister meslek liselerine ister imam hatip liselerine devam edilebiliyor. 4 yıl ortaokulun ardından 4 yıl lise eğitimi geliyor. Eğitim sendikalarının da desteklediği bu yeni uygulama eğitimde çeşitlilik adına sevindirici bir gelişme.

ROMAN VATANDAŞLAR İÇİN GEZİCİ ANAOKULU

Adana’nın Ceyhan ilçesinde Roman vatandaşların çocuklarının okula kazandırılması amacıyla hazırlanan “gezici anaokulu” hizmete girdi. Kaymakam Gürbüz Karakuş “Roman ailelere sesleniyorum; Romanların kaderi sepet yapmak, ayakkabı boyamak, çöp toplamak olmamalıdır. Çocuklarınızı okutarak bu durumu değiştirebilirsiniz” dedi.

KÖTÜ KOKULARA YASAK

Koku deyip geçmeyin. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, etrafa yayılan kötü kokulara karşı  harekete geçti. Bundan sonra kötü koku denetçileri mahalle mahalle gezip kötü kokunun kaynağı olan kuruluşları araştırıp, 24 bin liraya varan cezalar kesebilecekmiş.

TUVALETTE UNUTULAN SERVET

Hong Kong’da bir otelin tuvaletinde tam 1,2 milyon avro değerinde zümrüt yüzük unutuldu. Sahibi geri döndüğünde çoktan çalınmış olan yüzüğü bulan ya da bulunmasına yardımcı olanlara para ödülü varmış.

BİR CİMCİME NE İSTER


Hasta yatan annesine mutfakta bulduğu meyve dilimlerini getirip yedirmeye çalışarak adeta “Hadi çabuk kalk da benimle ilgilen” demek ister.
(Zeynep Hesna 1,5 yaşında)

ORGANİKÇİNİN GÜNLÜĞÜ


Salatalarınıza ekleyeceğiniz bir tatlı kaşığı öğütülmemiş  keten tohumu, kalp hastalıkları ve kansere birebir. Omega 3 açısından bir hayli zengin. Islanınca 7 kat büyüyebilen keten tohumu ağızda şişip boğulmaya neden olmaması için bir seferde tüketilmemeli.

AKLIMDAN ÇIKMIYOR

İlaç hiçbir zaman tatlı olmaz. Eğer merhemi yaraya sürmezsen şifa bulamazsın. Bu yüzden keskin bir ilaç olan tövbeye sarıl. Günahın tadı seni aldatmasın.
(Ataullah İskenderi Hz.)

Zeynep ÖZEL

[Bu mesajın devamını görebilmek için kayıt olun ya da giriş yapın
Bu Sayfayi Paylas
Facebook'a Ekle
Kayıtlı

Müslüman
Anahtar Kelime
*****
Offline Pasif

Mesajlar: 132.042


View Profile
Re: Haberiniz olsun
« Posted on: 28 Mart 2024, 14:59:53 »

 
      uyari
Allah-ın (c.c) Selamı Rahmeti ve Ruhu Revani Nuru Muhammed (a.s.v) Efendimizin şefaati Siz Din Kardeşlerimizin Üzerine Olsun.İlimdünyamıza hoşgeldiniz. Ben din kardeşiniz olarak ilim & bilim sitemizden sınırsız bir şekilde yararlanebilmeniz için sitemize üye olmanızı ve bu 3 günlük dünyada ilimdaş kardeşlerinize sitemize üye olarak destek olmanızı tavsiye ederim. Neden sizde bu ilim feyzinden nasibinizi almayasınız ki ? Haydi din kardeşim sende üye ol !.

giris  kayit
Anahtar Kelimeler: Haberiniz olsun rüya tabiri,Haberiniz olsun mekke canlı, Haberiniz olsun kabe canlı yayın, Haberiniz olsun Üç boyutlu kuran oku Haberiniz olsun kuran ı kerim, Haberiniz olsun peygamber kıssaları,Haberiniz olsun ilitam ders soruları, Haberiniz olsunönlisans arapça,
Logged
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  
 
Gitmek istediğiniz yer:  

TinyPortal v1.0 beta 4 © Bloc
|harita|Site Map|Sitemap|Arşiv|Wap|Wap2|Wap Forum|urllist.txt|XML|urllist.php|Rss|GoogleTagged|
|Sitemap1|Sitema2|Sitemap3|Sitema4|Sitema5|urllist|
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2009, Simple Machines
islami Theme By Tema Alıntı değildir Renkli Theme tabanı kullanılmıştır burak kardeşime teşekkürler... &
Enes