> Forum > ๑۩۞۩๑ Kitap Dünyası - İlim Dünyası Kütüphanesi ๑۩۞۩๑ > Eğitim > Ekonomi > Hz.Osman'a göre Müslüman tüccar nasıl olur?
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Hz.Osman'a göre Müslüman tüccar nasıl olur?  (Okunma Sayısı 14512 defa)
25 Eylül 2012, 19:05:54
Sefil
Yeni Üyeler
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 28.807


« : 25 Eylül 2012, 19:05:54 »



Hz.Osman'a göre Müslüman tüccar nasıl olur?

Hz. Osman'ın hayatına dair bazı tabloları paylaşan Yıldırım, onun nasıl bir ticari deha olduğunu örneklerle anlattı
 
Siyer Araştırmaları Merkezi'nin başlattığı 82 İl 82 Sahabî projesi tüm hızı ile devam ediyor. Projenin 19. programı büyük bir coşku ve heyecan ile "Müslüman Tüccar Hz. Osman" başlığında Kayseri'de yapıldı. İlim ve Hikmet Vakfı'nın ev sahipliğini yaptığı program, Kayseri Özel İl İdare Konferans Salonu'nda gerçekleşti.
 
Kur'an'ı Kerim tilaveti ile başlayan program, selamlama konuşması ve projenin tanıtım filminin izlenmesiyle devam etti. Ardından Muhammed Emin Yıldırım Hoca kürsüye davet edildi. Muhammed Emin Yıldırım sözlerine neden Kayseri'de Hz. Osman'ın anlatılacağına dikkat çekerek başladı. Yıldırım, "Kayserililer bu memleketin medarı iftiharı olarak gerçekten ticaret konusunda kabiliyeti olan insanlardır. Ticari anlamda kabiliyeti olan insanlara Asr-ı Saadet'ten bir tüccar anlatalım dedik. Bundan dolayı da Hz. Osman'ı seçtik. O gerçekten, dünyanın en ideal tüccarlarından biriydi. Onun ticaretinden hem Allah, hem Resulü hem de müminler razı idi. Böyle olunca da dedik ki, Kayseri'de Hz. Osman dersek; onun şahsının üzerinden ideal bir ticaret adamına dair çok şeyler duyar, bu hakikatlerlede hayatımıza yeniden bir ayar verir, bazı şeylerin muhasebesini yaparak kendimizi toparlayabiliriz."
 
Yıldırım, daha sonra İslam'ın ticari sahaya getirdiği ilke ve mesajlardan bahsetti. Ticareti çok iyi bilen Mekke ve Medine ahalisine, bu alanda söz söylemenin kolay olmadığını, ama söylenen her sözün o insanlarda itiraz görmeden kabul edildiğinin altını çizdi.
 
Hz. Osman'ın hayatına dair bazı tabloları paylaşan Yıldırım, onun nasıl bir ticari deha olduğunu örneklerle anlattı. Rûme kuyusunu satın alması, Medine çarşısının tesisinde oynadığı aktif rolü, Tebûk Gazvesi sırasında yaptığı o büyük infakı, Hz. Ebû Bekir döneminde attığı o büyük adımı anlattı.
 
Yıldırım, sözlerinin sonunda Hz. Osman'ın "Müslüman tüccar nasıl olur" sorusuna verdiği cevabı beş madde de özetledi:
 
1-"Cennet karşılığında infak" sözünü duyduğunda, az ya da çok elini cebine at ki, Müslüman bir tüccar olabilesin.
 
2- Yaptığın iş, İslami bir hizmet, hayırlı bir eylem, takdir gören bir amel olsa bile israf etme ki, Müslüman bir tüccar olabilesin.
 
3- Hududullaha/ Allah'ın sınırlarına ve Hukukullaha/Allah'ın hukukuna riayet et ki, Müslüman bir tüccar olabilesin.
 
4- Iskatını, hayırlarını ve infakını varislerine bırakmayıp, kendi ellerinle ver ki, Müslüman bir tüccar olabilesin.
 
5- Küçük hesapların, biter korkusunun, korkak adımların sahibi olma ki, Müslüman bir tüccar olabilesin.
 
Sözlerini Hz. Osman'ın nasıl şehit edildiğini anlatarak bitiren Yıldırım, onun 82 yıllık uzun ve bereketli hayatının önemine dikkat çekerek sonlandırdı.

risalehaber

[Bu mesajın devamını görebilmek için kayıt olun ya da giriş yapın
Bu Sayfayi Paylas
Facebook'a Ekle
Kayıtlı

Müslüman
Anahtar Kelime
*****
Offline Pasif

Mesajlar: 132.042


View Profile
Re: Hz.Osman'a göre Müslüman tüccar nasıl olur?
« Posted on: 19 Nisan 2024, 15:15:10 »

 
      uyari
Allah-ın (c.c) Selamı Rahmeti ve Ruhu Revani Nuru Muhammed (a.s.v) Efendimizin şefaati Siz Din Kardeşlerimizin Üzerine Olsun.İlimdünyamıza hoşgeldiniz. Ben din kardeşiniz olarak ilim & bilim sitemizden sınırsız bir şekilde yararlanebilmeniz için sitemize üye olmanızı ve bu 3 günlük dünyada ilimdaş kardeşlerinize sitemize üye olarak destek olmanızı tavsiye ederim. Neden sizde bu ilim feyzinden nasibinizi almayasınız ki ? Haydi din kardeşim sende üye ol !.

giris  kayit
Anahtar Kelimeler: Hz.Osman'a göre Müslüman tüccar nasıl olur? rüya tabiri,Hz.Osman'a göre Müslüman tüccar nasıl olur? mekke canlı, Hz.Osman'a göre Müslüman tüccar nasıl olur? kabe canlı yayın, Hz.Osman'a göre Müslüman tüccar nasıl olur? Üç boyutlu kuran oku Hz.Osman'a göre Müslüman tüccar nasıl olur? kuran ı kerim, Hz.Osman'a göre Müslüman tüccar nasıl olur? peygamber kıssaları,Hz.Osman'a göre Müslüman tüccar nasıl olur? ilitam ders soruları, Hz.Osman'a göre Müslüman tüccar nasıl olur?önlisans arapça,
Logged
01 Haziran 2013, 21:42:23
Sefil
Yeni Üyeler
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 28.807


« Yanıtla #1 : 01 Haziran 2013, 21:42:23 »

 Küçük hesapların, biter korkusunun, korkak adımların sahibi olma ki, Müslüman bir tüccar olabilesin.İnşaallah Hz Osmanın göstermiş olduğu çizgide bir tüccar olmayı cenabı hak bizlere nasip eylesin ...
[Bu mesajın devamını görebilmek için kayıt olun ya da giriş yapın
Bu Sayfayi Paylas
Facebook'a Ekle
Kayıtlı

Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  
 
Gitmek istediğiniz yer:  

TinyPortal v1.0 beta 4 © Bloc
|harita|Site Map|Sitemap|Arşiv|Wap|Wap2|Wap Forum|urllist.txt|XML|urllist.php|Rss|GoogleTagged|
|Sitemap1|Sitema2|Sitemap3|Sitema4|Sitema5|urllist|
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2009, Simple Machines
islami Theme By Tema Alıntı değildir Renkli Theme tabanı kullanılmıştır burak kardeşime teşekkürler... &
Enes