> Forum > ๑۩۞۩๑ İlim Dünyası Online Dergi Dünyası ๑۩۞۩๑ > Semerkand Aylık Aile Dergisi > Bizden Haberler > Bizden haberler
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Bizden haberler  (Okunma Sayısı 1036 defa)
22 Eylül 2011, 13:43:52
Safiye Gül

Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 15.436


« : 22 Eylül 2011, 13:43:52 »



BİZDEN HABERLER

Şubat 2010 53.SAYI

SEMERKAND TEMSİLCİLERİNİ OYLAT’TA MİSAFİR ETTİ

Yurt içinde ve yurtdışında temsilcileri ile sık aralıklarla bir araya gelen Semerkand son toplantısını 8 -10 Ocak tarihleri arasında Oylat’ta gerçekleştirdi. Cuma akşamının sosyal etkinliklere ayrıldığı organizasyonda, Cumartesi günü sabah başlayan toplantılarla devamı gerçekleştirildi. Semerkand A.Ş. Genel Müdürü M. Sıddık Çağıl’ın açılış konuşmasıyla başlayan programda, 2009 yılı faaliyetleri anlatıldı. Semerkand TV hakkında da geniş bilgilere yer verilen toplantılarda 2010 yılı projelerine değinildi. Pozitif Dağıtım Sorumlusu İbrahim Demir’in koordinasyonunu üstlendiği programda Dr. Mustafa Bahadıroğlu ve Yaşar Karali’nin konuşmalarına da yer verildi.

EYÜP’TE SEMERKAND PROGRAMI

Ocak ayında İstanbul Eyüp bölgesinde Semerkand tanıtım programı düzenlendi. Dergimiz yazarlarından Rabia Suluk’ un konuşmacı olarak katıldığı programda, okumanın önemi ve Semerkand yayınlarının vizyonu anlatıldı. Programda ayrıca küçücük adımlarıyla her ay 100 adet Semerkand Dergisi satan, gönül insanı Gebzeli Şeref amcanın hayatı gençler tarafından sahnelendi. Semerkand dergilerinin satışıyla gerçekleştirilen çekilişle katılımcılara sürpriz hediyeler verildi.

TUZLALI HANIMLARA ÇOCUK EĞİTİMİ KONULU SEMİNER

Aralık ayında Pendik Atatürk Kültür Merkezi’nde çocuk eğitimi üzerine bir seminer düzenledi. Pedagog yazar Perihan Gül’ün konuşmacı olarak yer aldığı seminerde “Kardeşler arasındaki kıskançlık” hakkında katılımcılara bilgiler verildi. 400 kişinin katılımıyla gerçekleşen seminerde gençlerin sahneye koyduğu tiyatro da beğeni kazandı. Hediyelerle renklendirilen program Tuzlalı izleyiciler için hem eğitici hem de öğretici oldu.

AFYONKARAHİSAR’DA EĞİTİME DESTEK KERMESİ

Afyonkarahisar Yardıma Muhtaç Aile ve Öğrencilere Yardım Derneği tarafından kermes düzenlendi. Yaklaşık 15 gün açık kalan kermes gelirleri yardıma muhtaç öğrencilerin eğitim giderlerinde harcanacak. Afyonkarahisar Yardıma Muhtaç Aile ve Öğrencilere Yardım Derneği tarafından Anbaryolu caddesi üzerinden açılan kermeste, giyim, gıda ve el işi ürünleri ile kitap yer alıyor. Dernek Üyesi bayanlar tarafından el emeği göz nuruyla hazırlanan el işi ve hamur işi ürünler Afyonkarahisarlıların beğenisine sunuldu. Vatandaşlar tarafından yoğun ilgili gören kermeste ayrıca giyim eşyaları da dikkat çekti. Kermesten elde edilen gelirler ise eğitim amacı ile Afyonkarahisar’a gelen üniversite öğrencilerine harcanacak.

Kermese yönelik ilgiden memnun olduklarını belirten dernek üyesi Yaşar Bezgin, eğitim yararına kermes açmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Bezgin, “Böyle bir hayra vesile olmak benim için büyük bir nimettir” dedi.

GEZEGEN GENÇLİK KULÜBÜ’NDEN ÖRNEK BİR DAVRANIŞ “SAFALAR GETİRDİNİZ”

Gezegen Gençlik Kulübü üye öğrencileriyle beraber Osmanlı’da şenliklerle gerçekleştirilen bir adeti yerine getirmeye çalışıyor. Mahallelerindeki Hacıları tespit edip onlara karşılama ziyaretlerinde bulunan çocuklar, aldıkları hediyelerle, kutsal topraklardan anılar dinliyorlar. Gezegen Gençlik Kulübü Müdürü Mehmet Göçmen, çocuklarımızı bu önemli ibadet ile buluşturmak ve tanıştırmak adına “Safalar Getirdiniz” Projesini gerçekleştirdiklerini ve öğrencilerin tespit ettiği hacıların neredeyse tamamının ziyaret edildiğini söyledi. Çocukların ilgi ve merakının bu kadar olacağını tahmin etmediklerini söyleyen Göçmen, aileler de ziyaretine gittiğimiz hacı amcalar da bu durumdan çok memnun kaldılar diyerek projenin her yıl geleneksel bir etkinlik olacağını belirtti.

AŞURE VE BAYRAMLAR

Bahçelievler Gençlik Kulübü öğrenci velilerinin de katkılarıyla çok güzel bir Aşure günü etkinliği gerçekleştirdi. Çocuklar evlerinden getirdikleri aşureleri hem birbirlerine hem de gençlik kulübünün komşularına ikram ettiler. Muharrem ayı ve aşure günü ile ilgili öğrencilere bilgi veren kulüp müdürü Süleyman Danış, “Sadece sohbet etmek ve bilgi vermekten ziyade bu güzel günlerde paylaşmanın mutluluğunu da beraber yaşadık”  diyerek bu tür etkinlikleri bütün gençlik kulüplerine tavsiye etti.

TUZLA-PENDİK BİR YILIN DEĞERLENDİRMESİNİ YAPTI


Tuzla-Pendik Bölgelerinin ortaklaşa düzenlediği Semerkand 2009 yılı değerlendirme ve 2010 yılı motivasyon toplantısı geçtiğimiz ay, Tuzla İdris Güllüce Kültür Merkezinde gerçekleşti. Taç Organizasyon koordinasyonu ve Mehmet Zeyd Yıldız’ın sunumu ile gerçekleşen program, Semerkand hizmetlerini anlatan sinevizyon gösterimi ile başladı ve oldukça yoğun geçti. Yusuf Şahin ve Osman Şahin’in konuşmalarıyla başlayan program Grup Buhara’nın konseriyle devam etti.  Dr. Mustafa Bahadıroğlu programda hizmetle ilgili bir sohbet yaptı. Nurettin Çakıroğlu ve Yaşar Karali’nin konuşmalarıyla son bulan programda bu hizmette emeği geçenlere teşekkür belgesi verildi.

BİLTEK KOLEJİ BAŞARIYA DOYMUYOR

2009 SBS’de Türkiye birincisi çıkaran Biltek Koleji başarısıyla dikkatleri yine üzerine çekti. Öğrencilerinin ve kurum olarak kendilerinin başarılarıyla ve sevgi dolu eğitimci yaklaşımlarıyla adından söz ettiren Biltek Koleji 2009 ÖSS’de Özel Anadolu Liseleri arasında sayısal 1’de 272,671 puan ortalaması ve sayısal 2’de 262,498 puan ortalamasıyla Türkiye 2.’si oldu. Uzman öğretmenlerle eğitim sistemindeki yeniliklere yön vermeyi ve öğrencilerini sadece eğitimde değil sosyal yönde de geliştirmeyi vizyon edinen Biltek Koleji, bu başarısıyla velilerin ve öğrencilerin kuruma duyduğu güveni boşa çıkarmadığını bir kez daha göstermiş oldu.

ZEHRA KORKMAZ GEBZELİLERE SESLENDİ

Geçtiğimiz ay Semerkand yazarlarından Zehra Korkmaz Gebzelilerle bir araya geldi. Kültürel konulara değinen Korkmaz’ın “okumanın önemi” başlıklı konuşması dinleyicileri tarafından büyük beğeni kazandı. 600 kişinin katıldığı program yine gençlerin tiyatro gösterileriyle renklendirildi.

[Bu mesajın devamını görebilmek için kayıt olun ya da giriş yapın
Bu Sayfayi Paylas
Facebook'a Ekle
Kayıtlı

Müslüman
Anahtar Kelime
*****
Offline Pasif

Mesajlar: 132.042


View Profile
Re: Bizden haberler
« Posted on: 28 Mart 2024, 14:50:23 »

 
      uyari
Allah-ın (c.c) Selamı Rahmeti ve Ruhu Revani Nuru Muhammed (a.s.v) Efendimizin şefaati Siz Din Kardeşlerimizin Üzerine Olsun.İlimdünyamıza hoşgeldiniz. Ben din kardeşiniz olarak ilim & bilim sitemizden sınırsız bir şekilde yararlanebilmeniz için sitemize üye olmanızı ve bu 3 günlük dünyada ilimdaş kardeşlerinize sitemize üye olarak destek olmanızı tavsiye ederim. Neden sizde bu ilim feyzinden nasibinizi almayasınız ki ? Haydi din kardeşim sende üye ol !.

giris  kayit
Anahtar Kelimeler: Bizden haberler rüya tabiri,Bizden haberler mekke canlı, Bizden haberler kabe canlı yayın, Bizden haberler Üç boyutlu kuran oku Bizden haberler kuran ı kerim, Bizden haberler peygamber kıssaları,Bizden haberler ilitam ders soruları, Bizden haberlerönlisans arapça,
Logged
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  
 
Gitmek istediğiniz yer:  

TinyPortal v1.0 beta 4 © Bloc
|harita|Site Map|Sitemap|Arşiv|Wap|Wap2|Wap Forum|urllist.txt|XML|urllist.php|Rss|GoogleTagged|
|Sitemap1|Sitema2|Sitemap3|Sitema4|Sitema5|urllist|
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2009, Simple Machines
islami Theme By Tema Alıntı değildir Renkli Theme tabanı kullanılmıştır burak kardeşime teşekkürler... &
Enes