> Forum > ๑۩۞۩๑ İlim Dünyası Online Dergi Dünyası ๑۩۞۩๑ > Semerkand Aylık Aile Dergisi > Bizden Haberler > Bizden haberler
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Bizden haberler  (Okunma Sayısı 1114 defa)
11 Ağustos 2011, 18:35:54
Safiye Gül

Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 15.436


« : 11 Ağustos 2011, 18:35:54 »



BİZDEN HABERLER

Mart 2011 66.SAYI

SEMERKAND GENEL İSTİŞARE TOPLANTISINI OYLAT’TA YAPTI

Semerkand Şirketler Grubu’nun düzenlediği bilgilendirme toplantısı merkez başkanları, bölge başkanları, merkez dergi sorumluları ve bölge dergi sorumlularını Oylat’ta buluşturdu. Geçtiğimiz Şubat ayının sonunda yapılan ve Semerkand sorumlularının katılımı ile gerçekleşen toplantılar oldukça yoğun geçti. 2 gün süren toplantıların ilk gününde eğitimlerin yanı sıra Semerkand’ın ticaret politikası hakkında da bilgi verilirken, ikinci gününde ise merkez dergi sorumlularının 2010 yılı faaliyet raporlarına ilişkin bilgilerinin olduğu sunumlar gerçekleştirildi.

Toplantılar sonunda oldukça verim aldıklarını özellikle vurgulayan bölge temsilcileri bu tür faaliyetlerin arttırılması gerektiğine ve benzer toplantıların bölgelerde de yapılmasının faydalı olacağına vurgu yaptılar. Katılımın yoğun olduğu toplantı sonunda katılımcılara Semerkand Şirketler Grubu’na verdikleri desteklerden dolayı plaket verildi.

HAYALLERİNDEKİ SEMERKAND’I GEZDİLER

Geçtiğimiz Şubat ayı İstanbul’un Pendik ilçesinden yaklaşık 20 çocuk Semerkand binasını gezerek unutamayacağı anlar yaşadı. İsimleri İbrahim ve Abdulhakim olan iki küçüğün kendi çabaları ve organizasyonları ile gerçekleşen gezide çocuklar; Semerkand TV, Radyo 15, Semerkand Dergisi, Semerkand Aile Dergisi ve Mostar Dergisi’nin yanı sıra Semerkand şirketine ait diğer birimleri de gezme imkanı buldular.

Gezinin ardından şirket hakkında sorular soran çocuklar Semerkand Şirketler Grubu Genel Müdürü Mehmet Sıddık Çağıl ile de görüştüler. Semerkand şirketinde yemek ikram edilen ve çeşitli hediyeler verilen çocuklar bu geziden oldukça memnun bir şekilde ayrıldılar.

MALTEPE’DE MEVLİT KANDİLİ

Geçtiğimiz Şubat ayında Peygamber Efendimiz’in (s.a.v) doğumu münasebeti ile Maltepe Semerkand Temsilciliği bir Mevlit Kandili programı düzenledi.   Maltepe Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde gerçekleşen programda Dr. Dilaver Selvi’nin gecenin önemine binaen gerçekleştirdiği sohbet oldukça beğeni topladı. Hanedan İlahi Grubu’nun birbirinden güzel ilahiler seslendirdiği programı beş yüz kişi izledi. Katılımcıların çok memnun ayrıldığı program yaklaşık iki saat sürdü.

BİNGÖL’DE KUTLU DOĞUM


Geçtiğimiz Şubat ayında Bingöl Buhara Eğitim Kültür ve Sanat Vakfı, Mevlit Kandili nedeniyle “Yaşayan Kur’an Hz. Peygamber (s.a.v)” adlı bir program düzenledi. Bingöl Kültür Merkezi’nde gerçekleşen programa Erzincan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İslam Tarihi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Gayretli, Belediye Başkanı Serdar Atalay, Buhara Vakfı Başkanı Cengiz Değişgeç, TÜMSİAD Bingöl Şube Başkanı İbrahim Alimoğlu ve çok sayıda davetli katıldı. Özellikle çocuklara ve gençlere Peygamber sevgisi ve bilincinin vurgulanması gerektiğine sıkça değinilen programa katılım oldukça yoğundu. Program sonunda katılımcılara kandil simidi ikram edilirken katılımcıların programdan çok memnun ayrıldığı gözlendi.

ŞUBAT AYINDA TEMSİLCİLİK BEREKETİ YAŞANDI

Her ilde ve bölgede açılan temsilciliklerle insanlara daha yakın olmayı ve daha güzel hizmet vermeyi amaçlayan Semerkand Şirketler Grubu’na geçtiğimiz Şubat ayında beş yeni temsilcilik eklendi. İstanbul-Büyükçekmece, Amasya, Bilecik, Burdur ve Nevşehir’de faaliyete geçen temsilcilikler kapılarını Semerkand gönüllülerine ve Semerkand’ı öğrenmek isteyen herkese araladı. Her ilde ayrı bir organizasyon ile açılışı yapılan temsilciliklere oldukça yoğun bir ilginin olduğu gözlendi. Yapılan tüm temsilcilik açılışlarındaki ortak vurgu ise büyümeye ve hizmeti daha geniş kitlelere ulaştırmaya devam edileceği yönünde oldu.

İZCİLERDEN ÖRNEK PROJE


Yenisahra Genç Gökkuşağı Gençlik Kulübü izcileri geçtiğimiz ay faaliyete geçirdikleri projeleri ile göz doldurdu. İhtiyaç sahibi insanlara yardım yapmayı amaçlayan gençler, sanatsal faaliyet derslerinde oldukça yoğun ve özenli bir çalışma sonucunda birbirinden güzel kumbaralar yaptılar. Osmanlı dönemindeki sadaka taşlarından esinlendiklerini söyleyen kulüp izcileri günümüzde böyle bir durumun mümkün olmaması sebebi ile kumbaraları kullandıklarını söylediler.

Günlük harçlıklarından yaptıkları fedakarlıklar ile doldurulan kumbaraların ihtiyaç sahiplerine ulaşması için bir hayır kurumuna verileceğini belirten genç izciler kumbaraların tek kullanımlık (açılmayan) olduğunun da altını çizdi. Bu sayede her ihtiyaç sahibine bir kumbara gideceğini ve kimin kumbarasından ne kadar para çıktığı ve hangi ihtiyaç sahibine verildiğinin bilinemeyeceğini belirten gençler böylelikle “Sağ elin verdiğini sol elin bilmesin” sözüne de uygun davrandıklarını ve bunun için ayrıca mutlu olduklarını belirttiler

[Bu mesajın devamını görebilmek için kayıt olun ya da giriş yapın
Bu Sayfayi Paylas
Facebook'a Ekle
Kayıtlı

Müslüman
Anahtar Kelime
*****
Offline Pasif

Mesajlar: 132.042


View Profile
Re: Bizden haberler
« Posted on: 19 Nisan 2024, 12:50:21 »

 
      uyari
Allah-ın (c.c) Selamı Rahmeti ve Ruhu Revani Nuru Muhammed (a.s.v) Efendimizin şefaati Siz Din Kardeşlerimizin Üzerine Olsun.İlimdünyamıza hoşgeldiniz. Ben din kardeşiniz olarak ilim & bilim sitemizden sınırsız bir şekilde yararlanebilmeniz için sitemize üye olmanızı ve bu 3 günlük dünyada ilimdaş kardeşlerinize sitemize üye olarak destek olmanızı tavsiye ederim. Neden sizde bu ilim feyzinden nasibinizi almayasınız ki ? Haydi din kardeşim sende üye ol !.

giris  kayit
Anahtar Kelimeler: Bizden haberler rüya tabiri,Bizden haberler mekke canlı, Bizden haberler kabe canlı yayın, Bizden haberler Üç boyutlu kuran oku Bizden haberler kuran ı kerim, Bizden haberler peygamber kıssaları,Bizden haberler ilitam ders soruları, Bizden haberlerönlisans arapça,
Logged
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  
 
Gitmek istediğiniz yer:  

TinyPortal v1.0 beta 4 © Bloc
|harita|Site Map|Sitemap|Arşiv|Wap|Wap2|Wap Forum|urllist.txt|XML|urllist.php|Rss|GoogleTagged|
|Sitemap1|Sitema2|Sitemap3|Sitema4|Sitema5|urllist|
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2009, Simple Machines
islami Theme By Tema Alıntı değildir Renkli Theme tabanı kullanılmıştır burak kardeşime teşekkürler... &
Enes