> Forum > ๑۩۞۩๑ İlim Dünyası Online Dergi Dünyası ๑۩۞۩๑ > Semerkand Aylık Aile Dergisi > Bizden Haberler > Bizden haberler
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Bizden haberler  (Okunma Sayısı 1058 defa)
06 Ağustos 2011, 14:30:29
Safiye Gül

Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 15.436


« : 06 Ağustos 2011, 14:30:29 »



BİZDEN HABERLER

Nisan 2011 67.SAYI

63. SEMERKAND İLETİŞİM MERKEZİ MENZİL’DE AÇILDI

Dur durak bilmeden her geçen gün yeni bir temsilciliğe kavuşan Semerkand’ın 63. iletişim merkezi Menzil’de açıldı. Her yaştan yoğun bir kitlenin ilgi gösterdiği ve çok sayıda davetlinin katıldığı temsilcilik açılışı, okunan duaların ardından S. Muhammed Saki Erol’un açılış konuşmasını yapmasıyla hizmete girdi.

Cehaletle mücadele etmek için temsilciliklerin büyük birer vesile olduğunu özellikle vurgulayan S. Muhammed Saki Erol konuşmasında şunları söyledi: “Bugün açılışını yaptığımız Semerkand iletişim merkezi adeta bir ilim merkezi vasfına haizdir. Bu merkezlerin en temel açılış gayesi cemiyeti saran cehalet hastalığı ile mücadeledir. İlim kadar faziletli, onun öğrenilmesi ve öğretilmesi kadar büyük bir ibadet de yoktur. Çünkü ilim, Hakk’a yakınlığa ve Hakk’ı tanımaya vesiledir. Ayrıca Alim, Allah’ın isimlerinden bir isim; ilim ise, O’nun sıfatlarından bir sıfattır…”

SEMERKAND YAYINLARI KİTAP FUARINDA

Geçtiğimiz Mart ayında gerçekleşen Bursa TÜYAP 9. kitap fuarında Semerkand Yayınları da hazır bulundu. Fuarda geçtiğimiz yıllara nazaran standa ilginin daha fazla olduğu gözlemlenirken katılımcılara da çok sayıda Semerkand, Semerkand Aile ve Mostar dergisi ve broşür dağıtıldı. Bunun yanı sıra standı ziyaret edenlerin özellikle tasavvuf klasikleri, kadın ve aile konulu kitaplarla çocuk kitaplarına ilgi gösterdiği görüldü.
Öte yandan Semerkand standını ziyaret edenler arasında Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından sokakta çalışan çocukların rehabilitasyonuna yönelik hizmet veren bir çocuk merkezi de vardı. Büyük bir merak ile standı inceleyen çocuklara stant yetkilileri çeşitli hediyeler verdi. Daha sonra görevlilerle fotoğraf çektiren çocuklar Semerkand standından oldukça memnun ayrıldılar.

ANKARALI TEMSİLCİLER MOTİVE OLDU

Ankara’da Keçiören, Etlik, Aktepe ve Pursaklar Semerkand Temsilcilikleri’ne yönelik genel istişare ve değerlendirme toplantısı düzenlendi. Hizmet içi eğitim, tüm görevliler arasında kaynaşma, uyumlu çalışmaya katkı sağlama, verimliliği ve performansı artırmaya yönelik yapılan organizasyona katılım yoğun oldu. Toplantıya aileleri ile birlikte katılan temsilciler hem dolu dolu bir toplantı programı geçirirken hem de bir arada olmanın mutluluğunu yaşadılar. Toplantı sonunda moral ve motivasyonlarının oldukça yüksek olduğu gözlenen katılımcılar bu tür organizasyonları belirli aralıklarla yapacaklarını bildirdiler.

AĞRILILARDAN EĞİTİME DESTEK

Ağrı Eğitim Kültür Sosyal ve Yardımlaşma Derneği okul kütüphanelerine basılı eser konusunda destek olmak, yerel halkı da bu konuda bilinçlendirmek ve harekete geçirmek amacıyla ‘Semerkand Aydınlık Hayatlar Projesi’ni hazırladı. Proje kapsamında, yardımlaşmanın ve dayanışmanın en güzel örneklerinden birini sergileyen Ağrı Eğitim Kültür Sosyal ve Yardımlaşma Derneği, öğrencilere dağıtmak üzere dernek üyelerinin kendi imkanlarıyla topladıkları bin adet  Semerkand dergisi, Mostar Dergisi ve Semerkand yayınlarına ait 500 adet kitabı İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz’ı makamında ziyaret ederek teslim etti. Eğitime yapılan desteğin hiçbir zaman boşa gitmeyeceğini özellikle vurgulayan dernek yetkilileri imkanları ölçüsünde bu tarz yardımlara devam edeceklerinin de müjdesini verdi.

Öte yandan kitapların ihtiyaç sahibi öğrencilere dağıtılacağını ifade eden İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz da; “Böyle bir yardım, bu yılki eğitim öğretim yılının ikinci döneminde başlattığımız, ‘Okuyan Ağrı’ kitap okuma alışkanlığını kazandırma kampanyasına da büyük bir katkı sağlamış oldu. Temennimiz bu tür güzel yardımların giderek artmasıdır” diyerek bu tarz faaliyetlerin önemini ve yapılan çalışmadan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

ALMANYALILARDAN ÖRNEK UYGULAMA

Almanya’nın Herrenberg bölgesinde bulunan Mevedded dergahı 3-13 yaş arasındaki çocukların dini bilgileri daha güzel ve severek öğrenmeleri amacıyla “Semerkindi”yi kurdu. Amacı Allah ve Rasulü’nü çocuklara daha güzel ve anlayacakları dilden anlatmak, namazı, orucu, abdesti vb. miniklere sevdirerek öğretmek olan Semerkindi bu bilgileri çocuklara anlayacakları şekilde sunmaya da özen gösteriyor. Özellikle oyunlarla, ilahilerle, akılda kalıcı yöntemlerle işlenen dersler hem velilerden hem de miniklerden tam not aldı.

Önemli günleri de çocuklara yaşatarak öğretmeyi amaçlayan Semerkindi ekibi bu amaçla bir de aşure programı düzenledi. Çocukların ilahileri ve piyesleri ile unutulmaz bir gün yaşayan büyüklere programın ardından çocukların kendi elleri ile hazırladıkları aşure bardakları sunuldu.

ŞEHİTLERE VEFA

Vefa Eğitim Kültür ve Gençlik Kulübü  “18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitlerini Anma Günü”  ile ilgili bir program düzenledi. Yaklaşık 90 dakika süren programda aziz şehitlerimizin kahramanlıklarını anlatan tiyatro gösterisi, semazen gösterisi, şiir dinletisi, Karadeniz ve Kafkas halk oyunları yapıldı. Programda gençlerin performansı büyük beğeni toplarken seyirciler gençleri zaman zaman ayakta alkışladı. Bilhassa aziz şehitlerimizin kahramanlıklarını anlatan tiyatro gösterisi sırasında duygusal anlar yaşandı. Program kulüp içerisinde yapılan “Çanakkale Zaferi” konulu şiir yarışmasının ödül töreni ile sona erdi. Yaklaşık 500 kişinin izlediği programdan katılımcılar oldukça memnun bir biçimde ayrıldı.

EDİRNE’DE BİR İLK

Geçtiğimiz Mart ayında Edirne Eğitim Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Derneği’nin düzenlemiş olduğu “Elin Elimdeyken Kim Tutar Bizi” isimli Tasavvufi tiyatro oyunu yoğun ilgi gördü. İki seans olarak oynanan ve amatör öğrencilerin sahnelediği tiyatro oyununa yaklaşık 900 kişi katıldı. Edirne’de bu tarz bir amatör oyunun daha önce sahnelenmediğine dikkat çeken yetkililer, katılımın yoğunluğundan duydukları memnuniyeti dile getirerek tüm katılımcılara teşekkür etti.

[Bu mesajın devamını görebilmek için kayıt olun ya da giriş yapın
Bu Sayfayi Paylas
Facebook'a Ekle
Kayıtlı

Müslüman
Anahtar Kelime
*****
Offline Pasif

Mesajlar: 132.042


View Profile
Re: Bizden haberler
« Posted on: 29 Mart 2024, 11:08:20 »

 
      uyari
Allah-ın (c.c) Selamı Rahmeti ve Ruhu Revani Nuru Muhammed (a.s.v) Efendimizin şefaati Siz Din Kardeşlerimizin Üzerine Olsun.İlimdünyamıza hoşgeldiniz. Ben din kardeşiniz olarak ilim & bilim sitemizden sınırsız bir şekilde yararlanebilmeniz için sitemize üye olmanızı ve bu 3 günlük dünyada ilimdaş kardeşlerinize sitemize üye olarak destek olmanızı tavsiye ederim. Neden sizde bu ilim feyzinden nasibinizi almayasınız ki ? Haydi din kardeşim sende üye ol !.

giris  kayit
Anahtar Kelimeler: Bizden haberler rüya tabiri,Bizden haberler mekke canlı, Bizden haberler kabe canlı yayın, Bizden haberler Üç boyutlu kuran oku Bizden haberler kuran ı kerim, Bizden haberler peygamber kıssaları,Bizden haberler ilitam ders soruları, Bizden haberlerönlisans arapça,
Logged
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  
 
Gitmek istediğiniz yer:  

TinyPortal v1.0 beta 4 © Bloc
|harita|Site Map|Sitemap|Arşiv|Wap|Wap2|Wap Forum|urllist.txt|XML|urllist.php|Rss|GoogleTagged|
|Sitemap1|Sitema2|Sitemap3|Sitema4|Sitema5|urllist|
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2009, Simple Machines
islami Theme By Tema Alıntı değildir Renkli Theme tabanı kullanılmıştır burak kardeşime teşekkürler... &
Enes