> Forum > ๑۩۞۩๑ Bilim Dunyası ๑۩۞۩๑ > Bilim ve Teknolojileri > Felsefe ve Kuantum Fiziği Nedir ?
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Felsefe ve Kuantum Fiziği Nedir ?  (Okunma Sayısı 4321 defa)
02 Mayıs 2013, 03:03:28
ღ۩Bilgin۩ღ
Admin
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Cinsiyet: Bay
Mesaj Sayısı: 1.936


Site
« : 02 Mayıs 2013, 03:03:28 »



Felsefe ve Kuantum Fiziği Nedir ?

Fizikle felsefenin iç içe geçtiği bir alan olan Kuantum Fiziğini genel hatları ile inceleyelim.

Kuantum,  bir olasılıklar fiziğidir. Kuantum fiziği inanılması güç,  şüpheyle beslenen,  bir konu gibi gözükse de yaşamın varlığını ve dogmatik konular üzerinde kafa yorması yüzünden ilgi çekicidir. "Ben insana sığabilene evren,  evrene sığamayana insan derim." der Muhammed İkbal. Kuantum Fiziği,  atom altı dünyaya inerek,  oradaki gerçekliğin kendi algı dünyamızdan çok farklı olduğunu keşfeden,  böylece evrende bağımsız tek tek nesneler olmadığını bize anlatarak,  evrendeki her şeyin birbiriyle bağlı ve birbirine özdeş olduğunu ortaya koyan bilimdir.

Kuantum fiziğine göre atom nesne değildir,  sadece bir eğilimdir. Yani nesneler üzerine değil,  olasılıklar üzerine düşünmeliyiz. Hepsi bilincin olasılıklarıdır. Kuantum mekaniği,  elektronların hareketlerinin bildiğimiz fizik kurallarının hiçbirine benzemediğini keşfeden bilim adamlarının çalışmalarına verilen addır. Kuantum düzeyinden bakıldığında evrende hiçbir şey asla bir diğer şeyden ayrı veya kopuk değildir. Kuantum düzeyinde evrendeki her şey bir kumaşın dokuları gibi birbiriyle ilintilidir.

Newton Fiziği'nin,  maddelerin bilardo topu gibi katı,  sert,  ölçülebilir ve birbirinden bağımsız nesneler olduğu varsayımı da yıkılmış oluyordu. Aslında,  madde dediğimiz şey,  bir tür olasılıklar demetiydi. Böylece maddenin düşünceye,  düşüncenin de maddeye dönüştüğü bir başka gerçeklik çıkıyordu ortaya. Kuantum gerçeklik alanında,  sonsuz olasılıklarla dolu bir belirsizlik söz konusuydu. Atom ve atom altı parçacıkların bildiğimiz fizik kurallarına uymayan ayrı bir dünyası olduğunun anlaşılmasından sonra oluşturulmuştur. Kuantum fiziği "hiçbir şey gözlemlenmedikçe gerçek değildir" der.

Doğayı ve sistemi değil insani esas alır. Bir varlığı gözlerken onun mutlaka bir değişime uğradığını savunur. Kuantum fiziği ve Rölativite kuramı,  atom altı dünyaya inerek,  evrende bağımsız ve tek tek nesneler olmadığını,  her şeyin birbiriyle bağlı ve özdeş olduğunu ortaya koymuştur. Hatta Hologram Teorisine göre,  bütün varolanların aynı bütünün parçaları olduğu,  dolayısıyla hepsinin özlerinin bir ve özdeş olduğu,  her birimin,  bütünün bilgisini içinde taşıdığı ve ona uygun gelişme sağlanırsa,  bütünün tam görüntüsünü yansıtabileceği öne sürülmektedir.

Albert Einstein "Evren,  bir bütündür,  tektir. Belki bu yüzden evrende birbiriyle tamamen ilişkisiz iki şey yoktur. İlişkileri görebildiğinizde,  evren kalbini açar size. Geçmiş,  şimdi ve gelecek arasındaki ayrım sadece bir yanılsamadan ibarettir,  ne kadar kalıcı olsa da" demiştir.

Esasında Newton fiziği,  maddenin katı ve sert olduğu gerçeğinden yola çıkıyordu. Dokunduğumuz her şey,  duvarlar,  ağaçlar,  eşyalar... Her şey maddenin katı ve sert halini gösteriyordu. Oysa göz değil de bir elektron mikroskobuyla baktığımızda orada gördüğümüz şey,  % 99 boşluk % 1 ışıktan ibaretti. Bu şartlarda hakiki gerçeklik nedir? Gözlemci tarafından gözlenen ve görünüşe göre olan nesnel dünya mı,  yoksa kamera/beyin tarafından kayıtlanan girişim desenlerinden oluşan leke midir?

Bu dünya bize ayna olabilir. Dolayısıyla kendimizi tanıyarak ve kuantum kuramına göre atom altı parçacıkların dünyasına nüfuz ederek; yani mikrodan hareket ederek makroyu tanımlayabiliriz. Kuantum dünyasında gözlemci yoktur,  katılımcı vardır. Kuantum fiziği,  Newton fiziğinin ezoterik yaklaşımıdır. Newton ve ardından gelenler bizlere bu evrenin zahirî yönlerini açıklar ve formüle ederken,  Kuantum fizikçileri atom taneciğinin içindeki dünyanın,  bunun iç işleyişinin ne olduğunu anlatmaya çalışmışlar ve bizi Batınî yorumlara itmişlerdir.

Eğer Evren Holografik bir şekilde organize olmuşsa; Uzay-Zaman koordinatlarının ötesine geçilmiş olacaktır. Böyle bir planda; Geçmiş-Şimdi-Gelecek aynı yerde ve zamanda bulunmaktadır Kuantum Kuramı şu savı doğrulamıştır: "Eğer bir yapı başlangıçta bir bütün oluşturmuş ise,  o yapıyı parçalasanız dahi parçalar arasında etkileşim yerel olmayan bir biçimde devam eder." Evrende birbirinden bağımsız iki ayrı şey yoktur,  sadece tek vardır. "Sen ve ben" veya "siz ve biz" ayrımı,  Kuantum düzeyinde geçerliliğini yitirmektedir. Bu evren,  sadece onu oluşturan tek’in yaşamının eseridir. Dr. Fred Alan Wolf " Evrenin,  hem madde hem de şuuru tek bir alan halinde içeren dev bir hologramdır." der.

Kuantum mekaniği,  sorumluluğu kucağınıza bırakır ve kesin,  açık,  rahatlatıcı yanıtlar da vermez. Der ki "Evet,  dünya çok büyük bir yer ve çok gizemli; yanıt mekanizma değil ama sana yanıtı da söyleyecek değilim; çünkü sen kendi kararını verebilecek yaştasın." Dünya bilim tarihinde buluş sahiplerinin çoğu ezoterik akımlara dahil insanlardır,  çünkü sebepleri araştırırlar. İsa’nın "Bir hardal tohumu Cennetin Krallığından daha büyüktür" sözlerini açıklamaya en çok yaklaşan bilim Kuantum Fiziğidir.

Kıssadan Hisse...

Kuantum mekaniği,  dünyanın otomatik bir düzenekten ziyade bir çeşit organizma olduğunu gösterdi. Dünya bir çeşit pek çok açıdan bağlantılar barındıran organizma türü bir yapı ve uzay ve zaman sayesinde genişliyor. Kâmil insan olma yolunda gerekli olan,  evrene ve kendine mikro kozmik açıdan bakarken,  aynı anda makro kozmosu da görebileceği bir hologramı,  zihninde yaratabilmektir.

Bilgi güçtür,  güç ise sorumluluk taşımayı gerektirmektedir. Benim düşüncelerim dünyayı etkiler bilincine sahip bireyler düşüncelerinden de sorumlu olurlar. Sahip oldukları bilincin kendilerine verdiği büyük sorumluluğu da iradeleri ile iyi,  doğru ve güzele ulaşmak için çalışmada kullanırlar.

Bunları bir düşünün!


Berk Yüksel
[Bu mesajın devamını görebilmek için kayıt olun ya da giriş yapın

Bu Sayfayi Paylas
Facebook'a Ekle
Kayıtlı

Müslüman
Anahtar Kelime
*****
Offline Pasif

Mesajlar: 132.042


View Profile
Re: Felsefe ve Kuantum Fiziği Nedir ?
« Posted on: 28 Mart 2024, 16:37:38 »

 
      uyari
Allah-ın (c.c) Selamı Rahmeti ve Ruhu Revani Nuru Muhammed (a.s.v) Efendimizin şefaati Siz Din Kardeşlerimizin Üzerine Olsun.İlimdünyamıza hoşgeldiniz. Ben din kardeşiniz olarak ilim & bilim sitemizden sınırsız bir şekilde yararlanebilmeniz için sitemize üye olmanızı ve bu 3 günlük dünyada ilimdaş kardeşlerinize sitemize üye olarak destek olmanızı tavsiye ederim. Neden sizde bu ilim feyzinden nasibinizi almayasınız ki ? Haydi din kardeşim sende üye ol !.

giris  kayit
Anahtar Kelimeler: Felsefe ve Kuantum Fiziği Nedir ? rüya tabiri,Felsefe ve Kuantum Fiziği Nedir ? mekke canlı, Felsefe ve Kuantum Fiziği Nedir ? kabe canlı yayın, Felsefe ve Kuantum Fiziği Nedir ? Üç boyutlu kuran oku Felsefe ve Kuantum Fiziği Nedir ? kuran ı kerim, Felsefe ve Kuantum Fiziği Nedir ? peygamber kıssaları,Felsefe ve Kuantum Fiziği Nedir ? ilitam ders soruları, Felsefe ve Kuantum Fiziği Nedir ?önlisans arapça,
Logged
02 Mayıs 2013, 03:19:11
Haki
Tecrübeli Üyeler
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Cinsiyet: Bay
Mesaj Sayısı: 155


« Yanıtla #1 : 02 Mayıs 2013, 03:19:11 »

ESSELAMU ALEYKUM;GERÇEKTENDE İSLAMİYETTE SEN VE BEN YOKTUR,TEK VARDIR,HER NESNEDE TEK'in İÇİNDE GİZLİDİR....HER NESNENİN İÇİNDEDE TEK........EVRENDE HER NESNENİN BİRBİRLERİYLE İRİNTİLİ OLMASI TESADÜFÜN ŞANSIN OLMADIĞININ,TEVAFUKUN VAR OLDUĞUNUN GÖSTERGESİDİR.....
[Bu mesajın devamını görebilmek için kayıt olun ya da giriş yapın
Bu Sayfayi Paylas
Facebook'a Ekle
Kayıtlı

Lütfen Namazlarımızı Kılalım Namazlarınızı Sanal & Real Yaşam için Terketmeyiniz !!!

Bugün Allah (c.c) için Hizmet Ettin mi ? İlim Dünyası Ailesi
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  
 
Gitmek istediğiniz yer:  

TinyPortal v1.0 beta 4 © Bloc
|harita|Site Map|Sitemap|Arşiv|Wap|Wap2|Wap Forum|urllist.txt|XML|urllist.php|Rss|GoogleTagged|
|Sitemap1|Sitema2|Sitemap3|Sitema4|Sitema5|urllist|
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2009, Simple Machines
islami Theme By Tema Alıntı değildir Renkli Theme tabanı kullanılmıştır burak kardeşime teşekkürler... &
Enes