- Zorla bir okula yönlendirme söz konusu olamaz

Adsense kodları


Zorla bir okula yönlendirme söz konusu olamaz

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
ehlidunya
Mon 4 August 2014, 05:06 pm GMT +0200
Zorla bir okula yönlendirme söz konusu olamaz



Milli Eğitim Bakanı Avcı, (TEOG tercihleri) "Hiç kimsenin arzu etmediği bir okula zorla yönlendirilmesi katiyen söz konusu olmaz, olmamıştır bugüne kadar" dedi.
Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sisteminde tercih yapmayan öğrencilerin imam hatip liselerine yönlendirildiği iddialarına ilişkin "Hiç kimsenin arzu etmediği bir okula zorla yönlendirilmesi katiyen söz konusu olmaz, olmamıştır bugüne kadar" dedi.
 
Bakan Avcı, Nezihe Yalvaç Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi'nde branş öğretmenlerinin katılımıyla düzenlenen toplantı öncesi gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin "TEOG'da tercih yapmayan öğrencilerin otomatik olarak imam hatip liselerine yönlendirildiğine" dair iddialar olduğunu hatırlatması üzerine Avcı, tercihlerin nasıl yapılacağını, öğrenciler, veliler ve öğretmenlerin çok iyi bildiğini söyledi.
 
Bu tür söylentilerin 1 milyon 300 bin öğrenci ile velilerini tedirgin etmek için özellikle çıkartılan spekülasyonlar olduğunu ifade eden Avcı, şunları kaydetti:
 
"Hangi öğrencinin hangi tercihler doğrultusunda hangi okullara gideceğini en iyi velilerimiz bilir. Hiç kimsenin arzu etmediği bir okula zorla yönlendirilmesi katiyen söz konusu olmaz, olmamıştır bugüne kadar. Kaldı ki en büyük kontenjan meslek liselerinde, sonra anadolu liselerimizde, sonra anadolu imam hatip liselerinde, sonra sosyal bilimler liselerinde... Dolayısıyla kontenjanlar müracaatlara uygun. Öğrencilerimiz de kendilerine en uygun olan tercihlerini seçimlerini yapacak ve okullarına yerleşecekler. Özellikle velilerimizden rica ediyorum. Bu konularda çok dikkatli olsunlar çünkü onları tedirgin etmek için çok sistematik bir çaba  olduğunu müteakip defalar söyledim. Onlara karşı da duyarlı olmalarını özellik rica ediyorum."
 
Avcı, daha sonra ildeki değişik branşlardan 30 öğretmen ile bir araya geldi.
 
AA

cerendemir
Mon 4 August 2014, 05:09 pm GMT +0200
Esselamu aleykum.Rabbim yerleşecek tüm öğrencilerin istediği ve hakkın da hayırlı olacak yerlere gitmesini nasip etsin inşallah.

8/A
Mon 4 August 2014, 05:11 pm GMT +0200
Ve aleykümüs selam ve rahmetullahi ve berekatüh(...)
Bence yanlış birşey söylemiş çünkü istenmeyen bir okula gönderilmesi senelerdir yaşanıyor... Ve bu konuda zorlanan bir çok öğrenci var bu konuda velilerin bilgilendirilmesi gerek İNŞAALLAH bu sorununda üstesinden gelinir...

hafiza aise
Mon 4 August 2014, 05:36 pm GMT +0200
Veliler tarafından zorlanıyor ama kurum olarak MEB bu zorlamayı yapmıyor. Bencede aileler bilinçlenmezse çocuklar istemediği okulla istemediği bir meslek yolunda ilerlemek zorunda kalacaklar.

mevlüdekalınsaz
Mon 4 August 2014, 05:49 pm GMT +0200
Rabbim hayirlisini nadip etsin inşallah..her ne kadar aileler kendi arzuladiklari yere zorladalarda yinede iyiliğimizi düşünüyorlar.kimisi bu dünyalik kimisi ahiretlik ..
onlara da hak veriyorum ama neticede hayat bizim ve yaşayacak olan da biziz..bu yuzden kararlarimiza saygi duymalari gerek..
Biraz empati kursalar onlarda anlicaktir eminim..ama ne mümkun ..
Rabbim razi olacaği hayirli yerlerde bulunabilmeyi bizlere lutfeylesin inşallah
...

reyyan
Mon 4 August 2014, 05:58 pm GMT +0200
Amin inşaallah Mevlüde kardeşim, anne babanın en büyük yanlışı çocuklarının isteklerini gözardı etmeleri halbuki bu hayat onların tercihine sunuluş kabiliyetleri, eğilimleri, kapasiteleri farklı iyi gözlemleyip güzelce yönlendirmek lazım, unutayalım ki herşeyin başı sevgi, sevmeden bir okulda veya işte huzurlu,mutlu ve başarılı olunmaz.

ykpcn
Mon 4 August 2014, 06:35 pm GMT +0200
İnşallah veliler bu konuda bilinçlenip çocuklarını kendi istedikleri bir okula değilde çocuğunun istediği bir okula gitmesine izin verirler.

saniyenur
Mon 4 August 2014, 08:46 pm GMT +0200
Kardeşlerimin de belirrtiği gibi anne babalar okul tercihi konusunda çocuklarına baskı yapmamalılar. Sonunda bundan zarar gören en çok çocuklar oluyor.

Rüveyha
Mon 4 August 2014, 10:42 pm GMT +0200
Mevlüde kardeşim haklısın..İnşaAllah bu konuda sizler gibi sınava girmiş kardeşlerimize aileleri kolaylıklar sağlar..Mevlam sizlerin işlerini kolaylaştırsın..Mevlam gönüllere merhametiyle muamele etsin inşaAllah..

MEHMET/8/A/ENES
Tue 5 August 2014, 12:33 am GMT +0200
Esselamu aleyküm ve rahmetullahi ve berekatuh, Rabbim hayırlısıyla liseyi okumayı bizlere nasib eylesin. İstemediğimiz bir liseye tabi ki gidip okumak istemeyiz. Fakat okuyacağımızı düşündüğümüz ve istediğimiz bir liseye yerleşmek sanırım daha hayırlı olur. Bu lise seçimlerinde en hayırlı yol ortayı bulmak olabilir.