- Zekat bölümleri

Adsense kodları


Zekat bölümleri

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
sumeyye
Sat 29 October 2011, 04:03 pm GMT +0200
5: ZEKAT BÖLÜMLERİ

BÖLÜM: 1

ZEKAT VERMEYEN KİMSELERE KIYAMETTE YAPILACAK AZAB


617- Ebû Zerr (r.a.)’den rivâyete edildiğine göre, şöyle demiştir: Rasûlullah (s.a.v.), Ka’be’nin gölgesinde otururken onun yanına geldim. Benim gelmekte olduğumu görünce şöyle buyurdular: “Ka’be’nin Rabbine andolsun ki kıyamet günü kaybedenler onlardır.” Bende kendi kendime acaba ne oldu? Benim hakkımda bir şey mi indi? Dedim fakat yine duramadım ve anam babam sana feda olsun kimlerdir onlar? Ya Rasûlullah dedim. Buyurdular ki: “Onlar mal ve dünyalıkları fazla olanlardır ancak sağa, sola verip dağıtan şöyle şöyle kimseler bunun dışındadırlar. Canım kudret elinde olan Allah’a yemin ederim ki bir kimse ölür arkasında zekatını vermediği deve ve sığırları bırakırsa o deve ve sığırlar kıyamet günü bulunduğu durumdan daha semiz bir şekilde o kimsenin yanına getirilir ve onu ayaklarıyla çiğner, boynuzlarıyla vurur. İnsanlar arasında hüküm verilinceye kadar bu hayvanlar böyle yapar dururlar.” (Müslim, Zekat: 8; İbn Mâce: Zekat: 2)

Bu konuda Ebû Hüreyre’den de bu hadisin bir benzerini rivâyet edilmiştir. Ali b. ebî Tâlib’den “Zekat vermeyen lanetlendi” şeklinde bir rivâyet vardır. Aynı şekilde bu konuda Kabîsa b. Hülb’ün babasından, Câbir b. Abdillah’tan ve Abdullah b. Mes’ûd’tan da birer hadis rivâyet edilmiştir.

Tirmîzî: Ebû Zerr hadisi hasen sahihtir. Ebû Zerr’in adı Cündüp b. Seken’dir, İbn Cüdane de denilir.

Abdullah b. Münîr; Abdullah b. Musa’dan, Sûfyân es Sevrî’den, Hakîm b. Deylem’den ve Zahhak b. Müzahim’den şu şekilde rivâyet etmiştir: “Mal ve dünyalıkları fazla olan zenginler on binlerce miktarlık para ve mülk sahibi olanlardır.”

Tirmîzî: Abdullah b. Münîr el Mervezî iyi bir insandır.


ervab-7
Wed 7 December 2016, 02:01 pm GMT +0200
BU YAZIDA ;KIYAMET GÜNÜNDE KAYBEDENLERİN ZEKAT VERMEYENLER OLACAĞINI ÖĞÜTLEMEKTEDİR .

Sevgi.
Wed 7 December 2016, 02:08 pm GMT +0200
Esselâmü Aleyküm Ve Rahmetüllah. Zekat Vermek İslamın şartlarındandır. Mevlam bizlere bu şartlara hakkıyla uyanlardan eylesin inşaAllah. Amin ecmain

İlayda Alyaz 8/b
Wed 7 December 2016, 07:52 pm GMT +0200
Yilda bir kere zekat vermeliyiz.Borçlulara maddi sıkıntı içerisinde olanlara mahkumlara düşkünlere v.b. Yoksa Allah'in azabiyla karsi karsiya kaliriz.
Allah razi olsun

fatmakaradere 7/B
Wed 7 December 2016, 07:58 pm GMT +0200
zekat vermeyen cehennemlikmiş ve bu kişiler lanetlenmiştir fakat bu cümleleri yanlış anlamayalım fakir olan insan zekat veremez o insanlar cehennemlik olmaz cehennemlik olanlar çok zengin olup malı ve mülkü fazla olan insanların aşırı cimrilikleri yüzünden zekat vermemeleri fakirlere yardım etmemeleri ve çok parayı kumara içkiye yatıranlar ve zekat vermeyen insanlar kesinlikle lanetlenmiş ve cehennemde o mallarının kendileri üzerinden geçecekmiş allah razı olsun paylaşım için teşekkürler

muratb8
Wed 7 December 2016, 08:54 pm GMT +0200
Selamün aleyküm Zekat vermemiz gerekir zekat vermeyen kişileri uyarıp o kişiye o konuda bilgi vermeliyiz.Zekatta birçok verme şekilleri vardır bunları uygulayarak yapılmalıdır.

Mustafa/Samed
Fri 9 December 2016, 07:55 pm GMT +0200
Ve Aleykümüsselam. Rabbim zekat veren kullarından eylesin. Paylaşım için Rabbim razı olsun.

Bilal2009
Fri 9 December 2016, 08:42 pm GMT +0200
Ve aleykümüsselam Rabbim bizleri malını Allah yolunda harcayanlardan eylesin Rabbim paylaşım için razı olsun