- Zayıf notlar için çocuklara tatili zehir etmeyin!

Adsense kodları


Zayıf notlar için çocuklara tatili zehir etmeyin!

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
ehlidunya
Tue 28 January 2014, 09:55 am GMT +0200
Zayıf notlar için çocuklara tatili zehir etmeyin!



Çocuklar, aileleriyle zayıf notları düzeltmenin yollarını ararken uzmanlar uyarıyor: "Karnedeki zayıf not için çocuklara tatili zehir edecek yasaklar koymak, baskılar kurmak onlarla olan ilişkileri bozar."
Okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liselerde okuyan yaklaşık 16 milyon öğrenci karnelerini aldı. Şimdi 15 günlük bir mola zamanı. Karnesi iyi olanlar tatili nasıl geçireceğini çoktan planlamışken, zayıf notları olanlar biraz buruk. Notlarını düzeltmenin yollarını arıyorlar. Uzmarlar aileleri, "Karne anne-baba-çocuk-öğretmen arasında bir 'suçlama-savunma' aracı değil. Kırık notlar nedeniyle çocuklara tatili zehir edecek yasaklar koymak, baskılar kurmak onlarla ilişkiyi bozar" sözleriyle uyarıyor. Çocuklara da, "İkinci dönem için yeteneklerinize uygun gerçekçi hedeflerle iyi bir planlama yapmalısınız. Zamanı iyi kullanmayı başarmanız gerekiyor. Motivasyonunuzu yüksek tutmak, karnedeki kırıklara odaklanmadan ve gözünüz korkmadan öğrenme biçiminize uygun bir ders çalışma planı yapın" önerisinda bulunuyorlar.

Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Psikolojik Danışma ve Rehberlik Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Binnur Yeşilyaprak, Klinik Psikolog Pınar Mermer, Türk PDR Derneği İstanbul Şube Başkanı Alpaslan Dartan'ın, zayıf notları düzeltmek için ailelere ve öğrencilere önerileri şöyle:

Aileler, karneyi suçlama aracı olarak kullanmayın

- Karne anne-baba-çocuk-öğretmen ve diğer ilgililer arasında bir "suçlama-savunma" aracı değil.
- Çocuğunuza, 'hiç vakit kaybetmeden bir çalışma planı yap' demek yerine-varsa-başarısız olduğu derslerde ya da kendini geliştirmek istediği konularda neler yapabileceğinizi tartışın.
- Anne baba olarak zayıf karne sonuçları için çocuklara tatili zehir edecek yasaklar koymak, baskılar kurmak onlarla olan ilişkileri bozar. Çocuğa rağmen başarı ve çözüm de mümkün değil.
- Düşük notlar konusunda öğretmeni veya derslerin zorluğunu eleştirmek yerine elinden gelenin en iyisini yapıp yapmadığımıza odaklanın.
- Çocuk karnesinden yakınlara bahsetmek istemiyorsa bu konuyu kimsenin yanında açmamaya özen gösterelim.
Başarı, sistemli çalışmakla olur
- İkinci dönem için kendi yeteneğinize uygun gerçekçi hedeflerle, iyi bir planlama yapmalı ve zamanı iyi kullanabilmeyi başarmanız gerekiyor.
- Motivasyonunuzu yüksek tutun. Zayıflara odaklanmadan, gözünüzü korkutmadan kendi öğrenme biçiminize uygun bir ders çalışma planı hazırlayın.
- Çalışma saatlerinizi en iyi öğrendiğiniz, dikkatinizin en iyi olduğu zamanlara göre ayarlayın ve skısa aralıklarla, mola vererek çalışın.
- Karne sizin sınavlara yansıyan performansınızın göstergesidir, kişiliğinizin değil. Performansınızdan memnun değilseniz, çalışma alışkanlığınızı gözden geçirerek, çabanızı arttırmalısınız. Bunun için tatil dönemi iyi bir fırsat. Kendinize güvenin, başaracağınıza inanın.

Hürriyet

mevlüdekalınsaz
Tue 28 January 2014, 11:14 am GMT +0200
Esselamü aleyküm ve rahmetullahi ve berakatuh; Çok güzel bir uyarı olmuş...Çevremizde çokça karşılaştığımız bir sorun.
Zayıf not kişiliği değil sınavlardaki performansın bir sonucu olduğu için ,çok fazla takılıp moral bozmamak gerekiyor...
O notu  düzeltmek için çok bir şey yapmanıza gerek yok.Siz sadece :

*kendinize güvenin
*başarılı olacağınıza inanın

Yeter ...Bundan sonrası zaten kendiliğinden gelecektir inşALLAH....

yagmur_7-c
Tue 28 January 2014, 03:07 pm GMT +0200
Aleyküm selam;
Uyarı güzel ama ailelerin bu uyarıları çok dikkate alacağını zannetmiyorum.(çocuğu ile ilgilenmeyen aileler) Bu durum karşında tedbir alınması önemli bir oluşturuyor.Kötü not almıış bir çocuk ile iyi not almış bir çocuğu kıyaslamamalıyız. Tam tersine o iyi not alan çocuğun durumuna gelmesi için Ailelerin çabalaması iyi bir nedendir. İnşallah iyi bir çalışma hazırlayıp iyi notlar alırsınız.
  ;) ;) ;) ;)

-merve-7d-
Tue 28 January 2014, 03:44 pm GMT +0200
bencede bir karne kötü geldi diye çocukların tatili zehir edilemez
ama buna uymayarak karnesi kötü geldi diye çocuğuna türlü türlü işgence yapan anne ve babalarda var onlarıda unutmamak gerekiyor

damla6d
Tue 28 January 2014, 04:48 pm GMT +0200
Bu tatilde çocukların tatilini zehir etmeyelim , onlarla konuşarak halledelim konularımızı çünkü 2 döneme hazırlıkta yapılıyor bu tatilde...  :)

barıs 8 d
Tue 28 January 2014, 06:16 pm GMT +0200
Bencede zayıf notlar için tatili zehir etmemeliler aile ler bu konuda bilgilendirilse  çok güzel olur

saniyenur
Tue 28 January 2014, 10:27 pm GMT +0200
Güzel öneriler olmuş, çoğu büyük maalesef bu yanlışları yapıyor.

elanur-8c
Wed 29 January 2014, 02:00 pm GMT +0200
zayıf not aldığı niçin onun üzerine düşmemeliler çünkü ikinci dönem düzeltirsin desinler.

8/A
Wed 29 January 2014, 02:01 pm GMT +0200
Ve Aleyküme Selam...
Ailelerimizin çoğu çocukların notları hiç dikkate almaz ama dikkate alıp fazla abartan ailelerimiz de var...
Çocuklara baskı yapmayıp derslerine yardımcı olsalar...

ebu avane
Wed 29 January 2014, 09:44 pm GMT +0200
Gençlerimiz pek dertli bu konu da. Elbette sağlıklı bir ebeveyn çocuklarının başarısızlıklarının altında yatan nedeni aramalı ve çözüm yoluna gitmeli. Tavsiyeler kulak ardı edilmemeli ...

damla6d
Wed 29 January 2014, 09:56 pm GMT +0200
Gençlerimiz pek dertli bu konu da. Elbette sağlıklı bir ebeveyn çocuklarının başarısızlıklarının altında yatan nedeni aramalı ve çözüm yoluna gitmeli. Tavsiyeler kulak ardı edilmemeli ...

ÇOk haklısınız zorla acı çektirelemez yazık olur.Çocuklara.. :(

Rukiye Çekici
Sat 1 February 2014, 08:50 pm GMT +0200
Esselamu aleykum ve rahmetullahi ve berakatuh ;
  Evet gerçekten de öyle. İyiki bunu benim anne ve babam yapmıyor.
:)