- Zararlı yazılım sayısı 50 milyona çıkacak

Adsense kodları


Zararlı yazılım sayısı 50 milyona çıkacak

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
reyyan
Tue 10 May 2011, 06:39 pm GMT +0200
Zararlı yazılım sayısı 50 milyona çıkacak



ESET Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Alev Akkoyunlu, ''2010 yılında dünya çapında 40 milyon zararlı yazılım tespit edildi, bu sayının bu yıl 50 milyona çıkması bekleniyor'' dedi.

   
ESET Türkiye Genel Müdürlüğü'nün düzenlediği Kurumsal Bilgi Güvenliği Toplantıları'nın ilki Kayseri'de gerçekleştirildi. Kayseri'nin önde gelen şirket temsilcilerinin katıldığı toplantıda, dijital güvenlik konuları tartışıldı.

Toplantıda konuşan ESET Türkiye Genel Müdür Yardımcı Alev Akkoyunlu, dünyada her gün 200 bin yeni zararlı yazılım tespit edildiğini bildirdi. Bu yazılımların çoğunun insanların bilgilerinin ve paralarının peşinde olduğunu kaydeden Akkoyunlu, ''Zararlı yazılımların büyük bir çoğunluğu Çin,Japonyave Rusyakaynaklı'' diye konuştu.

Zararlı yazılımlar tehdidi karşısında neler yapılması ve nasıl korunulması gerektiği konularının anlatılacağı toplantılarda ayrıca, katılımcıların şirketlerine özel sorularının da yanıtlanacağını kaydeden Akkoyunlu, şöyle devam etti:

''2010 yılında dünya çapında 40 milyon zararlı yazılım tespit edildi, bu sayının bu yıl 50 milyona çıkmasının bekleniyor. Gerekli güvenlik önlemleri alınmadan, değil bilgisayarda iş yapmanın, bilgisayarı açmak bile son derece riskli olabilir. Siber suçlular, son derece organize bir biçimde kimlik, şifre, parola bilgilerine ya da farklı datalara ulaşmaya çalışıyorlar. Kendileri kullanmasa da bunları satışa sunarak, para kazanıyorlar. Henüz çok yoğun hedef olmasalar da, kullanım yaygınlığı hızla artan akıllı telefonların, önümüzdeki dönemde çeşitli virüs saldırılarına maruz kalmaları bekleniyor. İş dünyasında yaygınlığı giderek artan akıllı telefonlar, hackerlerin yeni hedefi haline gelecek.''

Bilgisayara gelen maillerin iyi kontrol edilip araştırılarak cevaplanması gerektiğini kaydeden Alev Akkoyunlu, ayrıca çocukların ve gençlerin internetin zararlarına karşı korunmalarının en iyi yolunun, yasaklamak değil, ebeveyn kontrolünde internete giriş yapılması olduğunu bildirdi.

ESET Genel Müdür Yardımcısı Alev Akkoyunlu, öncelikle işletim sistemi güncellemelerinin mutlaka yapılması gerektiğini dile getirdi.Bilgisayar kullanıcılarının, artık daha dikkatli olmalarının şart olduğunu aktaran Akkoyunlu, özellikle sosyal platformlarda kişisel ve önemli iş bilgilerinin, şifre-parolaların paylaşılmamasını, dijital banka-sigorta işlemlerinde farklı ve alfanümerik olarak tanımlanan harfli-rakamlı şifrelerin kullanılmasını ve mutlaka güncel bir antivirüs programının kullanılmasını tavsiye etti.

ESET Türkiye Teknik Müdürü Erkan Tuğral ise özellikle 'Kara Şapkalı Arama Motoru Optimizasyonu'na dikkati çekti. Tuğral, ''Gerek işte, gerek özel hayatımızda artık pek çok konuda Google, Bing, Yahoo gibi arama motorları yardımıyla bilgi ediniyoruz. Ne yazık ki hackerler, arama motorlarının bu yoğun kullanımının farkında. Dolayısıyla burada çıkan arama sonuçları üzerinden kullanıcıyı yanlış, sahte ve virüslü sitelere yönlendirebiliyor ve bilgisayarlarınıza zararlı yazılım bulaştırabiliyorlar'' dedi.

Tuğral, arama motorlarının dışında ülkemizde en yoğun olarak USB-Flash Diskler, sosyal mecralar, mesajlaşma yazılımları ve oyunlar yoluyla virüslerin bulaştığını dile getirdi.

AA