- Yunus Emre mezarı başında anıldı

Adsense kodları


Yunus Emre mezarı başında anıldı

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
selsebil
Thu 1 October 2009, 06:45 pm GMT +0200


Her yıl geleneksel olarak düzenlenen 'Yunus Emre'yi Anma' programı, Kırşehir ve Aksaray valiliklerince ortaklaşa düzenlenen organizasyonla gerçekleşti

Yunus Emre'yi anlamanın bilgi ve gayret gerektirdiğini söyleyen Aksaray Valisi Orhan Alimoğlu, "Yunus Emre'nin bir çok yerde mekanı vardır. O da gösteriyor ki Yunus Emre ruhu, mesajı çok yere lazım. Yine görüyoruz ki onların kelamı her yere yetecek kadar engin ve yücedir. Yunus Emre'yi anlamak bilgi ve gayret gerektiriyor. O sebeple Yunus adına söz söylemek zor bir meseledir." dedi.

Kırşehir Valisi Mehmet Ufuk Erden de sözlerini şöyle sürdürdü: "Aksaray ve Kırşehir Valiliklerince ortaklaşa yaptığımız Yunus Emre anma programına hoş geldiniz. Bir milletin tarih sahnesinin ölümsüz kalmasını sağlayan unsurların başında, kültür ve medeniyet yolunda iz bırakan değerleri yer almaktadır. Bu değere sahip olan Türk milleti, asırlarca insanlığa ışık tutacak uluları yetiştiren ender milletlerden birisi olmuştur. İşte adı ölümsüzleşen bu ulu insanlardan birisi de bugün burada kabri başında andığımız sevginin ve hoşgörünün kaynağı olan Yunus Emre'dir. Anadolu topraklarının kültürüyle, diliyle, sanatıyla Türkleşmesi ve İslamlaşmasını sağlayan, Ahi Evran-ı Veli, Hacı Bektaş-ı Veli, Mevlana, Aşıkpaşa gibi Yunus Emre de şiirleriyle, Türk dilinin yayılmasına öncülük etmiş, Türk toplumuna birlik ve beraberlik duygusu aşılamıştır." şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından, semazenler kısa bir gösteri yaparken, temsili Yunus Emre tarafından davetlilere alıç ve şeker ikram edildi. Yunus Emre'nin türbesinde dua eden protokol üyeleri, çilehaneyi de ziyaret ederek içinde bir süre sohbet etti.