- Yunanistan'ın bir diğer gündemi de cami

Adsense kodları


Yunanistan'ın bir diğer gündemi de cami

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
neslinur
Wed 5 May 2010, 12:09 am GMT +0200


Yunanistan hükümetinin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 14-15 Mayıs’taki ziyareti öncesi açıkladığı Atina’da cami inşası kararı üzerine bazı Ortodoks dindar çevreler “minaresiz olsun” talebi ortaya attı.

Medyaki “minaresiz cami” haberlerine Yunanistan’daki Müslümanlar Birliği başkanı Mısırlı Naim Elgandur tepki gösterdi. Elgandur “Çan kulesiz kilise olur mu? Nasıl minaresiz cami olsun?” dedi. Elgandur sorularımızı şöyle cevapladı:

Camisiz tek başkent Atina

“Avrupa’da camisi olmayan tek başkent Atina ve bu şehirde 750 bin Müslüman yaşıyor. Şimdiye kadar dini ibadetimizi garajlar, teraslar, dükkanlar ve depolarda vs. yerine getiriyorduk. Nihayet cami inşa edilmesi için kesin bir kararın alınması sevindirici.”

Dörtgen minare olabilir

“Cami projesi ile ilgili bizim bir çalışmamız var. Caminin minaresi olacak elbette. Sadece şekli farklı olabilir. Yani daire değil de üçgen, dörtgen olabilir. Mezarlıklarla ilgili ise kilise Shisto kasabasında bir arazi tahsis etti. Mezarlığa dönüştüreceğiz. Şimdiye kadar ölüler ya ülkelerine ya da Batı Trakya’daki mezarlıklara gönderiliyordu.”

Kilise ile cami yan yana

“Maliyeti tümüyle Yunan devletince karşılanacak, Votanikos semtinde 17 dönümlük arazi üzerinde inşa edilecek cami 840 metrekare ve 500 kişi kapasiteli olacak. Bir cephesi aynı semtteki Ayios Hristoforos kilisesine çok yakın olacak caminin inşası en erken 3 yılda bitirilecek. Arazide halen Yunan deniz kuvvetlerinin oto tamirhaneleri bulunuyor. Caminin maliyeti 2006 yılında 15 milyon euro olarak hesaplanmıştı.”

Hürriyet

Çiçekler
Wed 5 May 2010, 08:21 pm GMT +0200
bu minare düşmanlığının gerçek sebebini merak ediyorum