- Yüksek ateşi olan çocuğa bol bol su

Adsense kodları


Yüksek ateşi olan çocuğa bol bol su

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
ehlidunya
Tue 20 December 2011, 12:31 am GMT +0200
Yüksek ateşi olan çocuğa bol bol su

Ateşi yükselen çocuğa ateş düşürücü ilaç vermenin veya kalın giysiler giydirmenin, ateş tablosunun daha fazla ağırlaşmasına yol açabileceğini belirten Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Aslı Toros, çocuklarda yüksek ateş durumunda yapılması gerekenler hakkında bilgi vererek ailelere şu önerilerde bulundu:

"Ateş; normalin üstündeki vücut ısısı olarak tanımlanabilir. Makattan yapılan ölçümlerde 38 derece üzeri, ağızdan 37,5, koltuk altından 37,2, kulaktan 38 derecenin üstündeki değerler ateş olarak kabul edilmelidir. Ateş çocuk hastalıklarında özellikle enfeksiyonlarda görülen bir bulgudur. Tek başına bir hastalık değildir. Ateş aynı zamanda vücudun enfeksiyon etkeniyle savaşmasını, bağışıklık sisteminin daha iyi çalışmasını sağlar. Ateşi yüksek olan çocuğa bol bol su verilmesi çocuğun ateşini düşmesinde etkili olacaktır."

yenişafak

sumeyye
Tue 20 December 2011, 12:50 am GMT +0200
Esselamu aleykum ; iyi bir bilgi oldu ama bol bol su içirmeyi nasıl başaracağız oda var...Yine de aklımızda bulunsun..

sümeyra
Tue 20 December 2011, 01:18 pm GMT +0200


   Ve aleykum selam..Aynı şeyi ben sormak isterim..Oğlum 24 saattir ateşli ve neredeyse 2 bardak suyu zorla içirdim..İçirebilmek güzel ve faydalı olurdu..Ama bazen mümkün olmuyor..