- Yüce Allah´ın Kur´an´da Peygamberimize, Hiç Adıyla Çağırmaması

Adsense kodları


Yüce Allah´ın Kur´an´da Peygamberimize, Hiç Adıyla Çağırmaması

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
sumeyye
Mon 4 January 2010, 09:44 pm GMT +0200
Yüce Allah´ın Kur´an´da Peygamberimize, Hiç Adıyla Çağırmaması Da O´nun Bir Özelliğidir.


Alimlerimiz bu konuda demişlerdir ki: Yüce Allah´ın Peygamberi-miz´e Kur´an´da hiç adıyla çağırmamış olması da, Peygamber (s.a.v.) E-fendimiz´e ait Özelliklerden birini teşkil eder. Ki, Rabbimiz, O´na Kur´an´da hep lakabı ve sıfatları ile hitap etmiştir. Buna dair ayetler çoktur. Şimdi onlardan bazılarım hatırlatalım: Bir ayet-i celilesînde yüce Allah:

"Yâ eyyühen-nebiyyüj (ey peygamber)" buyurmuş.

Bir ayetinde: "Ey Resul!" diye hitap etmiş, diğer bir ayette: "Ey Müddessir!" demiş, bir diğer ayette de: "Ey Müzzemmil!" diye O´na hi tapta bulunmuştur.

Daha Önceki peygamberlere ise isimleri ile hitabda bulunmuştu.

Nitekim Kur´an-ı Kerim´deki; "Yâ Ademü, Yâ Nuhu, Yâ îbrahimü, Yâ Mûsâ, Yâ îsâ, Ya Davûdu" gibi hitablar; açıkça bunu göstermektedir. [58]



[58] Evet, Kur´an´da böyledir. Fakat Kur´an´ın dışında Allah´ın, Habîbini ismiyle ça­ğırdığına dair, bir hadîs vardır ki bu, Hadîs-i Sevbân´dır ve şu mealdedir: "Azîz ve Celil olan Allah bana dedi ki: "Ey Muhammed; ben bir şey için hükmettim mi hükmüm red olunmaz..." Şüphesiz Kur´ân´dakİ hitâb şekliyle Yüce Allah, Resulünün izzet ve keremini artırmıştır.

Celaleddin es-Suyuti, Peygamberimizin Mucizeleri ve Büyük Özellikleri, Uysal Kitabevi: 2/370.