hafiza aise
Tue 10 May 2011, 04:53 pm GMT +0200
Yolculuğun Raporu
Elbette Meysere için bu yolculuk, öncekilerden çok farklıydı; ne bir haksızlığa şahit olmuş ne de yol boyunca bir huzursuzluk yaşamıştı. Götürdüklerini Şam' da en iyi şekilde değerlendirmişler ve getirdikleri mallar da, Mekke' de kat be kat değerle satılmıştı. Belli ki Hz. Hatice, aradığı kaliteyi sonunda bulmuştu. Daha önce çok farklı kimselerle ticaret yapmıştı; ama elbette ki 'İnsanlığın Emin'i bir başkaydı.
Aslına bakılacak olursa, Hz. Hatice'nin derdi, kar üstüne kar getirecek mallannda değildi. 0, telasla Meysere'nin gelmesini bekliyordu ve gelir gelmez de, yol boyunca şahit olduklannı sormaya başladı, teker teker.
Meysere, önce Rahip'in sözlerini nakletti O'na. Gelirken
96 İbn Sa'd, Tabakat. 1/130, 131; Taberi, Tarih, 2/196 97 Taberi, Tarih, 2/197
gördüğü iki melekten bahisler açtı ardından. Şam'daki yemin talebi ve buna mukabil Efendisi'nin tepkisini, ardından da adamın anlattıklarını aktardı hassasiyetle. O kadar anlattı ki, yol boyunca yaşadıklarını evirip çevirip yeniden aktarıyor, metanet ve güvenini öve öve bir türlü bitiremiyordu.
Zaten Hatice'nin aradıkları da bunlardı. İçten içe kendini . yiyip tüketiyor ve ruh dünyasındaki dalgalanmaları saklamaya çalışıyordu. Nasılolmasın ki, bütün yollar hep O'nu gösteriyordu.