- YÖK'e kardeş kurum geliyor

Adsense kodları


YÖK'e kardeş kurum geliyor

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
ehlidunya
Wed 6 July 2011, 07:44 am GMT +0200
YÖK'e kardeş kurum geliyor

  Üniversitelerde verilen eğitimin kalitesini yakın bir zamanda kurulması planlanan Türkiye Akreditasyon Kurulu (TAK) denetleyecek.

YÖK, uzun yıllardır tartışılan yetkilerinin bir kısmını böylece paylaşmış olacak. YÖK'e kardeş olarak kurulan TAK'ı Zaman'a anlatan YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, "YÖK, yapmak zorunda olduğu birçok denetlemeden vazgeçip daha hızlı bir işleyişe kavuşacak." diyor. Özcan, yeni kurulun kuruluşuna ilişkin takvimle ilgili olarak da, "Mevzuat çalışmaları tamam. 2547 sayılı YÖK Kanunu'nda yapılacak değişiklikle TAK resmen kurulacak." bilgisini veriyor.

YÖK'ün 27 üniversiteyi yönetmesi için 1981'de kurulduğunu ancak bugün üniversite sayısının 166'yı bulduğunu hatırlatan Özcan, hantallığın önlenmesi için tedbir alınmasının zorunlu olduğunu belirtiyor. Yeni yapılanmada YÖK mali ve idari denetime, TAK ise kalite denetimine odaklanacak. YÖK, TAK'tan gelecek raporlara bakarak üniversitelerin kalite ve eğitim standartları hakkında fikir edinecek. 'Sınavsız üniversite' tartışmalarına da değinen YÖK Başkanı, "Yükseköğretimin yeniden yapılandırılması çalışmaları öncelik kazandı. Sınavsız üniversite şu an ikinci planda. Asıl yoğunluğumuzu bu yapılandırmaya harcıyoruz." bilgisini veriyor. Yeniden yapılandırma çalışmaları bittiğinde sınavsız üniversiteyi de bu yapıya entegre etmeyi planladıklarını ifade ediyor.

zaman