- YÖK yasa taslağı

Adsense kodları


YÖK yasa taslağı

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
ehlidunya
Wed 29 June 2011, 03:24 pm GMT +0200
Özcan: YÖK yasa taslağı için çalışıyoruz

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, dünyanın bütün ülkelerinde yüksek öğretimle ilgili değişiklikler olduğunu belirterek, "Yüksek öğretimdeki sorunların farkındayız. Yeni bir anayasa yapılacağı söyleniyor, biz de YÖK yasa taslağı için çalışıyoruz" dedi.

Hacettepe Üniversitesi Kampüsü'nde düzenlenen Yükseköğretim Sisteminin Yeniden Yapılandırılması Çalışmasında Araştırma Görevlilerinin Rolleri ve Araştırma Görevlileri Çalıştayı'nın açılış konuşmasını yapan YÖK Başkanı Prof. Dr. Özcan, dünyada bazı ülkelerin hantal yapıda olan yüksek öğretim sistemini değiştirdiğini, Çin ve bazı ülkelerin bu değişiklikle ilgili çalışmalar yaptığını kaydetti. Özcan, Türkiye'nin de bu değişimlerden uzak kalamayacağına dikkat çekerek, şunları söyledi:

"2003-2011 yılları arasında Türkiye'de üniversitelerde çoğalma oldu. 2003 yılında Türkiye'de 77 üniversite vardı, bugün 165 üniversite var. 2003 yılında Türkiye'de 70 bin öğretim elamanı vardı, bugün 105 bin oldu. 2003 yılında 1.9 milyon öğrenci vardı, bugün 3.8 milyon öğrenci var. Türkiye'de 20 yıl önce 17 bin yabancı öğrenci vardı, bugün 24 bin 500 bin civarında öğrenci var" dedi.

Türkiye'nin YÖK sisteminde 30 yıl önce kurulan kanunla yönetildiğini söyleyen Özcan, "YÖK'te sorunların farkındayız. Nokta atışlarla olumlu sonuçlar alacağımızı söyleyemeyiz. Yeni bir anayasa yapılacağı söyleniyor. Biz de bununla ilgili bir komisyon kurduk. Üniversite ve öğrencilerin katkıları ile yasa taslağının iyi bir şekilde yer alacağına inanıyoruz" diye konuştu.

Özcan, gazetecilerin ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ali Demir ile ilgili sorularına cevap vermeyerek salondan ayrıldı.

yenişafak