- Yirminci Mektup

Adsense kodları


Yirminci Mektup

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
derya
Thu 14 January 2010, 01:10 am GMT +0200
YİRMİNCİ MEKTUP

Deyrezorlu Muhammed Said´e fakirllğin faziletine, Hak sübha­nehü ve teâlanın razı olduğu şeylerin yapılmasının lâzım oldu­ğuna ve geçim işinin, (aziz ve yüce) Allah´a havale edilmesi, kâza ve kadere karşı sabredilmesine dair tavsiyesi hakkındadır.

ALLAH'IN ADIYLA BAŞLARIM

Salat ü selam, Allah´ın Resülünün, (Sallallahü aleyhi ve sellem) Allah yolunda sülük eden al ve ashabının üzerine olsun! Bilmelisin ki, fakirlik bu yüce tâifenin güzelliğidir.

Arzülamasında iki dünya efendisine uyma hasleti mevcuddur. Allah sübhânehü ve teala kereminin kemalinden dolayı kullarının rızkını vermeyi tekeffül etmistir. Bizi ve sizi bunda tereddüt etmekten saklasın. Bir ailenin nüfüsu ne kadar çoğalırsa, rızıkları da, daha çok olur. Öyle ise, Hakk teala ve tekaddese´nin razı olduğu şeyleri düşünüp rızıkların derdini çekmeyip Allah´a havale etmek lâyık­tır. Rızkmızı bollaştırmasını, sizi bu sıkıntılı durumdan çıkarmasını, fa­kirliğin dolayısıyle ev ve ailenin kınamasından kurtarmasını dünya ve âhirette rızıklandırmasını (aziz ve yüce) Allah´tan rica ederiz. Sonra, size Allah´tan korkmakla ona karşı takvalı bulunmakla tâaat edip kaza ve kaderine razı olmanızla, tavsiye ederim. Vakitlerinizi Allah´ın zikrin­de sarf etmeyi, velevki zevcenizle de olsa, cemâat ile namaz kılmayı, beş­bin vird çekmeyi, akşam ile yatsı zamana arasında râıbıta yapmayı bı­rakma.