- Yirmiikinci Mektup

Adsense kodları


Yirmiikinci Mektup

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
derya
Wed 20 January 2010, 02:48 pm GMT +0200
YİRMİİKİNCİ MEKTUP

Çoğreşi köyünden Muhammed Emin ile ev halkına, alim, amil, faziletli ve kamil olan kardeşi Molla Esad’ın vefatı dolayısıyle, taziyelerine ve Nakşibendi tarikatının nisbeti, ev halkından kesilmediği hususunda müjdelenmesine dair gönderilmiştir.
 
ALLAHIN ADIYLA BAŞLARIM

Hiçbir varlık yok ki, onu hamd ile tesbih etmesin. Salat ü selam Allah’ın mahlukatının en hayırlısı olan Muhammed’e, ( Sallallahü aleyhi ve sellem) bütün al ve ashabına olsun! Bundan sonra, bu mektub, alem kutbu kaymakamının ( Radıyallahü anh) perverdesinden, Allah yolundaki kardeşler Muhammed Emin, ile Said efendi ve ev halklarından olan diğer kimseleredir. Allah, onları din ve dünya afetlerinden selamette bulundursun.

Perverdeye, büyük musibetinizin haberi ulaşınca, gayet üzüldü. Öyle ki, hayrette kaldı. Lakin yüce zatlarını hele Nakşibendi sadatı tarafından “ Sevgilinin bütün yaptıkları şeyler, sevgilidir” denilen sözleri ve bir musibete giriftar olan kimse. ( Kur’an-ı Kerim’den) :

“ Biz Allah’ın kuluyuz ve ( öldükten sonra) yine ona döneceğiz.” Mealindeki ayeti-i kerime ile, rahmetliden (Kuddise sirruh) önce ahirete irtihal edenlerin vefatlarıyla teselli etti. Taziye hakkı sizin değil perverdesinde içindir. Zira, rahmetlinin kendisine sizden daha yakın akrabalığı olduğu davasında bulunur. Şiir:
“ Mahbub ile aramızdaki sevgi cihetinden olan akrabalık münasebeti, aşk usulünde ebeveynimin cihetinden bana olan akrabalıktan daha yakındır.”

sonra, perverde, kış mevsiminin durumunu düşünerek taziyesi için, şimdilik o tarafa gelmesine imkanı olmadığı için, mülakat mümkün oluncaya kadar size gelmesine bedel olsun diye bu mektubu yazdı.
Evvela, ( Peygamberin) sünnetinde varid olan:

“ Allah ecrinizi büyültsün, mateminizin akıbetini güzelleştirip sizden vefat edene mağfiret eylesin. “ kelimeleriyle sizi taziye eder. Saniyen:

“ Her canlı ölümü tadacaktır.” ve ölüm için doğmuşlardır ( sonları ölümdür) sözleri malumdur.

Allah’a yaklaşmaya ehil olup, hayatında ölümden sonraki duruma çalışana, ne mutlu, gerçekten dünyada Allah’a aşık olanlar, onunla teselli ettikleri şey ölümdür. Ölüm, dostun dostuna kavuşması için bir vesile edinilmiştir. Kur’an-ı Kerim’de:

“ Kim ( Cennette) Allah’a kavuşmayı arzu ederse, şübhesiz ki Allah’ın tayin ettiği vakit ( Kıyamet) gelecektir.”
Öyle ise, ölüm, rahmetlinin matlubuna vasıl olduğuna sebeb olmuştur. Üzüntü ise, ondan sonra hayatta kalıp ondan ve sohbetinden mahrum olan kimseyedir. Ey kardeşler! Herekisn Mevlası ( Celle ve ala) Allah’tan başka değildir. baki O’dur. Başkası değildir. O’nunla teselli olunmak evledır. Nakşibendi nisbetinin tahsiline ve onun tarzına göre çalışmanız gerekir. Gerçekten Üstad-ı A’zam ( Radıyallahü anh) ev halkınıza işaretle o evden kör bir kızdan başka kimse kalmazsa da, o evden nisbet kesilmiyecektir diye buyurdu. Perverde zamanın sonuna kadar nisbet eserleri ve tarikat alametleri o evden eksik olmaması için Allah’a yalvarır.

Sizin, bütün ev halkınızın ve müridlerin üzerine selam olsun! Perverde size dua eder ve duanızı diler. Hidayete tabi olanlara selam olsun!