- Yirmidördüncü Mektup

Adsense kodları


Yirmidördüncü Mektup

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
derya
Thu 14 January 2010, 10:29 am GMT +0200
YİRMİDÖRDÜNCÜ MEKTUP

Bazı tabilerine, Ramazan ayının fazileti, onda sâlih amellerinyapılması, dini menhiyatlarının terk edilmesi hakkındadır.

ALLAH´IN ADIYLA BAŞLARIM

Kâinatta hiç bir şey yok ki, onu hamd ile tesbih etmesin. Salat ü selam, Allah´ın yaratıklarının en hayırlısı olan Muhammed´in (Sallallahü aleyhi ve sellem) âl ve sahaâbeleri üzerine olsun!

Sonra şunu derim ki; Ramazan-ı şerif ayında, Peygamberin (Sallallahü aleyhi ve sellem) adeti, esirleri serbest bırakmak, istedikleri şeyi onlara vermekti. Bu ayda, akşam olunca, orucu acele açmak, sahüru tehir etmek, teravih namazı kılıp Kur´an-ı Kerim okuyup hatim etmek, sünnet-i müekkedelerden olup bir çok iyi neticeler verirler.

Allahü teala bu ayda salih amelleri yapmayı başaran bir kimse, o senenin sonuna kadar da iyi işleri başarmış olur. Bu ayı, günah işlemekle geçse, ki (bundan Allahü teâlâya sığmıyorum!) o yılı sonuna kadar günah işlemekle geçirecektir.

Öyle ise, müslüman kimse, mümkün olduğu kadar, bu ayda aklını Allah yoluna verip çalışması, bu ayı kendine bir ganimet bilmesi, beş vakitte namazını cemâatle kılmasına dikkat etmesi gerekir. Bu ayın her gecesinde, binlerce cehennem ateşine müstahak olanlar, âzad edilir, Cennet kapılan açılır, Cehennem kapıları kapatılıp, şeytanlar (Allah´ın laneti onlara olsun) bağlanır, rahmet kapıları açılır.
Bu fakir sizi duadan unutmadığı gibi, siz de onu duâdan unutmayınız! Allah, bütün nebi ve resüllere salat eylesin!