- Yirmialtıncı Mektup

Adsense kodları


Yirmialtıncı Mektup

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
derya
Thu 14 January 2010, 10:34 am GMT +0200
YİRMİALTINCI MEKTUP

Mekke-i Mükerreme mutavvıf-ı El-Şeyh Hüseyin Meymiş´e, kendisinden dua taleb etmesi, ona karşı olan sevgisini açıklaması ve bu konu ile ilgili şeyler hakkındadır.

ALLAH´IN ADIYLA BAŞLARIM

Kainatta hiç bir şey yok ki, onu hamd ile tesbih etmesin. Salat ü selam, Allah´ın yaratıklarının en hayırlısı olan efendimiz Muhammed´in (Sallâllahü aleyhi ve sellem) al ve sahâbesinin üzerine olsun! Sonra bu mektüb, yaptığı günahlann esiri, çok ayıblı olan Ahmed´;den, efendisi faziletli, düşüklerin yardımcısı, Beytullah El-Haram’ın (Kâbe’nin) komşusu, El-Şeyh Hüseyn’edir. Hacılar cemaati devamlı olarak etrafında bulunup bizim gibi günahkarların ihtiyaçları kendisinde temin edilsin!

Bu fakir köle, faziletli, halkın harınağı olan efendisinin sağ elini öpmekle müşerref olur. Kendisinden duasını, güzel manevi kokusunu, hüsnü teveccüh ve bereketini rica eder. Güzel, kıymetli, yüce zatın afiyeti ile bütün hane halkının ve iyi dostların afiyetlerini diler. Allah, bizleri ve onları afetlerden korusun! Hepsinden salih dualarını dilerim. Size ve onlara hususan peder ve kardeşlerinize, güzel selam ve senaalr hediye ederiz. Sizden ayıldığınuzdan beri, sizi unutmadık, o makamla müşerref olmamızı çok arzu ediyoruz. Şu arz edilir ki, bu mektübu getiren kimse ile, Yusuf Ahmed oğlu Muhyeddun’in. Hacc ve umresinin yapılmasına bedel olarak üç Osmanlı altını gönderdik ve getiren adamı vekil ettik. Sen dahi mutlak vekilsin. Lanetlenmiş hırsız (şeytan) ile çirkin nefis kendisini iyi yoldan saptırmamalan için bu fa’kiri duanızdan unutmayıp onu hayalinizun hazinesinde muhafaza etmeniz umulur.

Çocuklar, kardeşler ev halkımızın hepsi sizden dua dilerler:Ey efendim! Bize karşı yaptığınız eski ihsanınıza teşekkür ederim. Her sene hacılarlâ bize gönderdiğiniz teberrük şeyler ile geçen sene gönderdiğiniz emanet, yani bohça da bize ulaşmış; şimdiye kâdar da açmadık.

Allahâ efendimiz Muhammed’in, (Sallallahü aleyhi ve sellem) bütün ve ashabınm üzerine salat ve selam eylesin. 27/Şevval.