- Yıpranan cildinizi nemlendiriciyle canlandırın

Adsense kodları


Yıpranan cildinizi nemlendiriciyle canlandırın

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
ehlidunya
Sun 18 September 2011, 02:53 pm GMT +0200
Yaz sonrası yıpranan cildinizi nemlendiriciyle canlandırın

Güneş ve nemin etkisiyle kalınlaşan, lekelenen ve kırışan cilt, birkaç yöntemle eski canlılığına kavuşabiliyor.
Dermatoloji uzmanı Dr. Hülya Nacar, yazın kaybedilen derinin lipid tabakasının tekrar yerine konulması için çeşitli nemlendiricilerin sık olarak kullanılması gerektiğini söylüyor. Dr. Nacar, nemlendiricilerin deride bariyer oluşturduğunu belirtiyor. Nacar şöyle konuşuyor: cilt, nemlendirilirken aşırı derecede yağlandırılmamalı. Bilinçsiz kullanımlarda yağlanma, siyah noktalar ve akneler oluşur. Kuruyan cilt, sabun kullanarak daha fazla kurutulmamalı. Ph dengeli temizleyiciler ya da özel banyo yağlarıyla cildi temizlemeli. Banyo sonrası tüm vücuda nemlendirici ya da vücut yağı uygulamak gerekir." Dr. Nacar, kalınlaşan ayak tabanları için de ponza taşını öneriyor. Salisilik asitli ilaçlar ve üre içeren nemlendiriciler, topuklarda iyi sonuçlar doğuruyor.

ZAMAN

mavi derinlik
Tue 27 September 2011, 11:47 pm GMT +0200
    Nelendirici kullanımına da çok dikkat etmek gerek.. Mümkün ölçüde az kullanmak, katkı maddesi az ürün kullanmak gerek.. Sivilcelenmeye sebep olabilir.. Allah Razı Olsun paylaşım için.. 

saniyenur
Wed 28 September 2011, 12:01 am GMT +0200
ponza taşı nedir? bilen var mı??? Faydalı bilgiler için Rabbim razı olsun.

sumeyye
Wed 28 September 2011, 02:43 am GMT +0200
Esselamu aleykum ; ponza taşı hafif bir taştır ve gözeneklidir , halk arasında topuk taşı da diyorlar kardeşim.Bakım ürünlerinde ponza taşı diye geçiyor çoğunlukta..Konu için Rabbim razı olsun.