- Yıldız Teknik'ten gençlere yeni bir iş imkânı

Adsense kodları


Yıldız Teknik'ten gençlere yeni bir iş imkânı

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
ehlidunya
Tue 26 July 2011, 03:48 pm GMT +0200
Yıldız Teknik'ten gençlere yeni bir iş imkânı

Yıldız Teknik Üniversitesi ve Enerji Bakanlığı işbirliği ile meslek liseli öğrencilere yeni bir iş kolu açılıyor.

Türkiye'de ilk defa açılacak "Alternatif Enerji Kaynakları" adı verilen programa meslek lisesi mezunları sınavsız başvuru yapabilecek. İki yıllık programdan mezun olan öğrenciler, rüzgar türbinlerinden güneş pillerine ve jeotermal enerjiye kadar yenilenebilir enerjinin her alanında çalışabilecek. Öğrenciler, Türkiye'de ve tüm dünyada iyi şartlarda iş bulabilme imkanına sahip olacak. Toplamda 30 öğrencinin başvuracağı bölüm geleceğin meslekleri arasında gösteriliyor. Bu yıl eğitim hayatına başlayacak programın ilk yılında teorik eğitim görecek olan öğrenciler ikinci yıl ise, sektörün önemli isimlerinden uygulama eğitimi alacak. Başarılı öğrenciler 4 yıllık lisans programlarına dikey geçiş yapabilecek ve mezun olduğunda mühendis olabilecek.

Programın, alternatif enerji sektörünün temsilcileriyle işbirliği içinde yürütüleceği bilgisini veren Yıldız Teknik Üniversitesi Enerji Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Yunus Çengel , ikinci sınıfa gelen öğrencilere staj yapma imkanı sağlanacağını ifade ediyor. Çengel, "Kendi elemanlarımızı kendimiz yetiştireceğiz ve bu öğrenciler iyi koşullarda yüksek maaşlar ile çalışacak. Bu bölüme piyasanın ihtiyacı var. Biz başka üniversitelere de bu anlamda öncülük ediyoruz. Bizden sonra Gazi ve Erciyes Üniversitesi de programı açma kararı aldı. Bu oldukça sevindirici bir durum." açıklamasında bulunuyor.

zaman

Canani
Tue 26 July 2011, 10:27 pm GMT +0200
 :) Sevindirici bi haber ....Bu gibi olanklar inşallah daha da artar....

mavi derinlik
Wed 27 July 2011, 12:18 am GMT +0200
         Çok güzel sevindirici haber... Umuyorum başarı sağlar bu projeler.. Oldukça ihtiyaç varken, Rabbimiz devamını ve hayırlı başarılarını nasip etsin...