- YGS için sınav stratejileri

Adsense kodları


YGS için sınav stratejileri

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
rabia
Fri 9 April 2010, 10:05 am GMT +0200



Eğitim Uzmanı Faruk Akçe 11 Nisan’da YGS’ye (Yükseköğretime geçiş sınavı)  girecek öğrencilere sınav stratejilerini anlattı. Sincan Belediye Konferans salonunda yapılan seminere yaklaşık beş yüz kişi katıldı.

Akçe, sınav kaygısının nedenlerini ve çözüm yollarını şu şekilde anlattı.
1.Çalışma disiplini
Son haftada performansı arttırıp hangi saatler arasında çalışılması, hangi tekrarlar yapılması gerekiyorsa bir plan dahilinde çalışılması gerekir.

2.Uyku düzeni
Uyku düzensizliği strese neden olur. Vücudun sınav gününe hazırlanması için erken yatıp erken kalkılmalıdır. Sınav günü saat kaçta kalkılacaksa son günlerde o saatte kalkılmalı, alışkanlık haline getirilmelidir.

3.Olumsuz konuşmalar
Sınav haftası kaygıya neden olacak olumsuz konuşmalardan ve düşüncelerden uzak durulmalıdır. Sizi motive eden insanlarla zaman geçirmeniz kaygınızı azaltacaktır.  Ailelere bu konuda büyük rol düşüyor. Ailelerin her ne olursa olsun çocuğunu sevdiği izlenimini bırakmalı. Ona bunu söylemeli.

4.Beslenmeye dikkat!
Beslenmeye dikkat etmelisiniz. Beynin iyi çalışması ve konsantrasyonun yüksek düzeyde olması için sınav gününden önce hazırlık yapılmalıdır. İyi besinler alınmalı. Özellikle kahvaltı ihmal edilmemelidir.

5.Tevekkül etmek
Sonuç her ne olursa olsun sizin için hayırlı olacağını, bundan dolayı sonuca razı olma bilincini taşımak kaygıyı azaltacaktır.

6.Soru Çözümüne ağırlık verilmeli.
Yeni konular öğrenmek yerine denemelere ağırlık verilmeli. Böylece hem bilgileriniz pekişecek hem de soru çözme hızınız artacaktır.

7.Ders çalışmayı sınava bir gün kala bırakmalısınız. Son gün sizi rahatlatacak egzersizler yapmalısınız. Rahatlama ve gevşeme egzersizleri, sınav kaygısından uzaklaşmayı sağlayacak yorucu olmayan geziler, sınav ve soru ortamını çağrıştırmayacak mekanlara gezi düzenleyebilirsiniz.

Sınav Günü
•Güne erken başlayın. Dikkatinizin yoğunlaşması için sınav saatinden 3 saat önce kalkın.
•Odaklanmak için ceviz veya fındık sınav öncesinden yenilebilir.
•Güne ılık bir duşla başlayın. Ilık bir duş sizi zinde tutar.
•Mutlaka iyi bir kahvaltı yapın. Midenizi bozacak yağlı yiyeceklerden de uzak durun.
•Hava durumuna göre rahat elbiseler giyin.
•45 dakika öncesinden sınav yerinde olun.
•Beynin enerji kaynağı Kuru üzüm. Sınav esnasında çikolata yerine yanınıza kuru üzüm alabilirsiniz.
•Son olarak sınava en çok bildiğiniz konudan başlayın. Bu arada alışıldığın dışında bir tarz sergilemek doğru olmaz. Bu motivasyonunuzu arttıracaktır.

Çiçekler
Fri 9 April 2010, 09:18 pm GMT +0200
bence bu sınava öğrenciler rahatlamış olarak girecek kaç gündür onlar için yardım seminerleri veriliyor