- Yeşil Kartlılar haklarını koruyacak

Adsense kodları


Yeşil Kartlılar haklarını koruyacak

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
ehlidunya
Sat 24 December 2011, 09:43 pm GMT +0200
Yeşil Kartlılar haklarını koruyacak

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanı Fatih Acar, Yeşil Kartlıların, Genel Sağlık Sigortası uygulamasının yürürlüğe gireceği 1 Ocak 2012 tarihinden sonra da sağlık imkanlarından bugün olduğu gibi yararlanabileceklerini açıkladı.

Ülkede 9 milyon 200 bin civarında Yeşil Kartlı bulunduğunu ve bunlarla ilgili yaklaşık 900 ilçede gelir testi yapıldığını anlatan Acar, bir kişinin gelirinin asgari ücretin 3'te 1'inden az olması durumunda Yeşil Kartı hak ettiğini belirtti. Acar, 1 Ocak 2012 tarihinden itibaren Yeşil Kartlılarla ilgili tüm sağlık ödemelerini Sosyal Güvenlik Kurumunun yapacağını söyledi.

Gelir testi çalışmalarının Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının 900 ilçede örgütlenen Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları (SYDV) aracılığıyla yürütüleceğini ifade eden Acar, mevcut Yeşil Kartlılardan vize süresi tamamlananların da bu vakıflara müracaat edeceklerini söyledi.

Acar, 'Yeşil Kartlıların 1 Ocak 2012'den sonra sağlık imkanlarından yararlanamaması diye bir şey söz konusu değil, şu anda nasıl sağlık hizmetlerinden yararlanıyorlarsa aynı şekilde bundan sonra da bu hizmetlerden yararlanabilecekler. Yeşil Kartla ilgili gerekli sorgulamaların ardından bir kişi Yeşil Kartı hak ediyorsa, yani geliri asgari ücretin 3'te 1'inden azsa primini devlet ödemek kaydıyla sağlık hakkından yararlanmayı sürdürecek" dedi.

YENİŞAFAK