- Yaz geldi minare yeşile büründü

Adsense kodları


Yaz geldi minare yeşile büründü

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
ehlidunya
Mon 27 June 2011, 03:00 pm GMT +0200
Yaz geldi, minare yeşile büründü

Adana'nın Merkez Yüreğir ilçesinde, duvarlarından minaresine kadar her yeri sarmaşıklarla kaplı Yeşil Cami görüntüsüyle dikkat çekiyor.

Köprülü Mahallesi'nde, Seyhan Nehri yakınında 1930 yılında ibadete açılan Yeşil Camii, duvarları, kubbesi ve minaresiyle yeşile büründü. Göze hoş gelen manzarasıyla dikkat çeken camiyi görmek için gelenlerse cemaatin desteğiyle bahçesi zengin süs bitkileriyle donatılan camiye hayran kalıyor. Adıyla özdeşleşen caminin çevreci yapısıyla öne çıktığını, kış aylarında yaprağını döken cinsten sarmaşıkla kaplı cami, yaz aylarında ise adeta görsel bir şölen sunuyor.
Cami, Adana’ya gelen yerli ve yabancı turistlerin de ilgisini çekiyor. Cami cemaati, duvardaki sarmaşığın adeta izolasyon görevi gördüğünü ve Çukurova'nın kavurucu sıcağında binanın içini serin tuttuğunu söylüyor. Avluda ise begonya ve gül türlerinin yanı sıra lavanta, nar, nergis, defne ve gelin duvağı gibi çok sayıda bitki bulunuyor.

sentez haber

reyyan
Mon 27 June 2011, 04:21 pm GMT +0200
Ne güzel maşaAllah, paylaşım için teşekkürler, selam ve dua ile...

Canani
Mon 27 June 2011, 04:26 pm GMT +0200
Reyyan hocam size katılıyorum gerçekten de çok güzel bi görüntü ortaya çıkmş ..Paylaşım için Rabbim razı olsun selm ve dua ile