- Yasama

Adsense kodları


Yasama

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
saniyenur
Sun 3 June 2012, 03:48 pm GMT +0200
Yasama

Hükümranlık üzerinde yapılan mülâhazalar ışığında yasama organının Kur'an ve Sün-net'e aykırı herhangi bir yasa koyamayacağı açıktır.Yasama organı Kur'an ve Sünnette or­taya konmuş hükümleri ıslah etmek ya da, bunlara karşıt bir kanun ortaya koymak yet­kisine sahip değildir. Bununla birlikte Kurb­an ve Sünnetle açıklanmış hususlarda çeliş­meyen yasalar çıkarabilir.

Allah ve Rasulü tarafından hüküm verilmiş konulara dokunamaz, tüm üyeleri bu konu­da dİretse ve bu hususta bütün müslüman topluluğun desteğine sahip olsalar bile. Bu tür bir cüret ancak İnanmayanlar tarafından gösterilebilir; çünkü mümin Allah ve Rasu-lü'nün emirlerine karşı gelmeyi düşünmeye bile cesaret edemez.

Yasama organı, Kur'an ve Sünnet'in açık hü­kümlerini kurallar, düzenlemeler, şartlar ve bölümler şeklinde kanun olarak biraraya top­layabilir. Şeriat hangi noktalarında birden fazla yorum olduğuna karar verebilir. Kurb­an ve Sünnet'in sessiz kaldığı ya da Kur'an ve Sünnet'te açık emirlerin olmadığı mese­lelerde kanun yapabilir. Bununla birlikte bu tür kanunların yapımında her zaman İslâmın genel ruhunu gözönünde bulundurmak için bütün gayretini göstermelidir.