- Yardım gelse bile ölmeye devam edeceğiz

Adsense kodları


Yardım gelse bile ölmeye devam edeceğiz

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
reyyan
Thu 19 December 2013, 04:03 pm GMT +0200
Yardım gelse bile ölmeye devam edeceğiz



Suriyeliler BM yardımından umutsuz

Suriye'de, rejimin sivillere yönelik saldırıları durdurulmadıkça BM yardımının ülkede yaşanan insani felakete çözüm getirmeyeceği belirtiliyor

Suriye-Türkiye sınırının Suriye tarafındaki Bab-el Hava sahra hastanesinde görev yapan Dr. Enes Mecid Suriye'de çetin kış şartları nedeniyle bebeklerin hayatını kaybettiğini hatırlattı.

Başlıca ihtiyaçlarını, gıda, battaniye ve kış mevsimine bağlı hastalıkları tedavi edecek ilaçlar diye sıralayan Dr. Mecid, zorlu hava şartlarından en fazla bebeklerin etkilendiğini anlattı. Dr. Mecid, yanındaki iki cerrah meslektaşıyla rejim güçlerinin üç gündür varil bombası bombardımanını sürdürdüğü Halep kentine hareket edeceğini de ekledi.

Halep'teki durumun felaket boyutuna ulaştığını belirten Dr. Mecid, "Bu aileler için neler yapabiliriz bilmiyoruz. Barınma, yemek, ısınma imkanları, yaşamaya uygun bir yerleri yok. Çok kötü ve zor şartlar altındayız. Hava sıcaklıkları geceleri sıfırın altında seyrediyor" diye konuştu.

"Birleşmiş Milletler'in uluslararası toplumdan Suriye için 6,5 milyar dolar değerinde yardım talep etmesi sizi umutlandırıyor mu?" sorusunu yanıtlayan Mecid şunları kaydetti:

"Durum çok karmaşık. Eğer bu varil bombaları durmazsa, felaket sona ermeyecek. Sizler bizim yeniden inşa etmemiz için veya yaşamamız için birşeyler göndereceksiniz. Bombalar gelecek, bizim inşa ettiğimizi, gönderdiğiniz yardımları yeniden yok edecek. Bu kapalı döngüde dönüp dolaşacağız. Yaşadığımız bu kış, diğerlerinden çok farklı. Halk savaşla geçen üç yılın ardından çok zayıf düştü. İnsanlar artık sadece Suriye'den bir şekilde kaçmaktan konuşuyor. Türkiye'ye veya çevre ülkelere gitmeye çalışıyor. Bize gıda, ısınma veya ilaç yardımı gönderseniz bile ölmeye devam edeceğiz, bu da sorunları çözmeyecek. Her gün bombalar yüzünden uzuvlarını kaybeden bebeklerle karşılaşıyoruz. Gıda, sorunun tamamı değil, sadece bir tanesi. Şu günlerde güvenlik, en büyük sorun. 2013 yılının başından bu yana hiç elektrik yok."

BM örgütlerinin insani yardım stratejisine göre, Suriyelilere gelecek yıl 6,5 milyar dolar yardım yapılması planlanıyor. Bu yardımların 2,27 milyar dolarının Suriye'nin içindeki 9,3 milyon kişiye, 4,2 milyar dolarının ise bölge ülkelere sığınan yerinden olmuş 4,1 milyon Suriyeliye harcanması öngörülüyor.

AA

Rukiye Çekici
Thu 19 December 2013, 08:43 pm GMT +0200
Bence Suriye'ye daha çok yardım edilmeli.Hem maddi yönden hen de dualarımızla! :'(

admin
Thu 19 December 2013, 08:57 pm GMT +0200
Bence Suriye'ye daha çok yardım edilmeli.Hem maddi yönden hen de dualarımızla! :'(
inşallah sizlerden gelen yorumlarla daha  duyulacak bu ağlayan sözler....

muhammet7/c
Mon 23 December 2013, 02:16 pm GMT +0200
Allah kimseyi aç ve yoksul bırakmasın oradaki arkadaşlarımızada yardım etsin

arife7d
Mon 23 December 2013, 02:50 pm GMT +0200
elimizden geldiği kadar yardım etmeye çalışalım  :'(

Tuğçe 7/D
Mon 23 December 2013, 03:40 pm GMT +0200
geçen gün komşumuz Suriye'ye yardım amaçlı giysiler gönderdi herkezin buna benzer yardımlar yapmaları gerek

Rüveyha
Mon 23 December 2013, 04:05 pm GMT +0200
İnşaAllah kardeşlerim..Rabbim yardım edene yardım eder..Bizlerde kardeşlerimiz için elimizden geleni yaparız inşaAllah..

arife7d
Mon 23 December 2013, 04:17 pm GMT +0200
lutfen herkes duyarlı olsun

Tuğçe 7/D
Mon 23 December 2013, 04:29 pm GMT +0200
KESİNLİKLE

muhammet7/c
Tue 24 December 2013, 06:46 pm GMT +0200
artık suriyeye bişeyler yapılması lazım

7/C
Wed 25 December 2013, 02:07 pm GMT +0200
Suriyedekilere ALLAH yardım etsin. Ama bizde hem maddi hemde dua ederek bir yardımımız dokunsun.AMİN.:(
 :'(

muhammet7/c
Wed 25 December 2013, 09:35 pm GMT +0200
o ailelere bişey yapılmalı ama artık bunu ben bile çözemedim

-merve-7d-
Thu 26 December 2013, 08:53 pm GMT +0200
bence suriyeye yardım göndermekten daha çok katliamı önlemeye çalışılması gerekir ama bunun nasıl olacağını bilmiyorum