- Yapılan İyilik Konuşulmamalıdır

Adsense kodları


Yapılan İyilik Konuşulmamalıdır

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
ezelinur
Mon 28 June 2010, 05:54 pm GMT +0200
Yapılan İyilik Konuşulmamalıdır

Vaktiyle bulunduğu küçük yerde geçim sıkıntısı çeken dürüst ve temiz yaratılışlı genç bir adam, bir gün memleketine çok uzakta bulunan bir şehir merkezine giderek iş bulup çalışmaya, kendine yeni bir hayat düzeni kurmaya karar verdi. Bu niyetle vakit kaybetmeden hazırlanıp yola koyuldu. Genç adam bu yolculuğu sırasında yorum ve açıklaması kendisi için imkânsız olan bir takım olaylarla karşılaştı.

Bunlardan biri şuydu: "Bazı kimseler bir tarlaya buğday ekiyorlar, ekilen buğdaylar hemen yetişip olgunlaşıyor, onlar da hiç vakit kaybetmeden hasat ediyorlar, sonra bunları ateşe verip yakıyorlardı."

İkinci olarak şuna şahit olmuştu: "Bir adam büyük bir taşı kaldırmaya çalışıyor, kaldıramıyor; ama bu taşa bir tane daha ekleyince kaldırabiliyor, bir üçüncüyü ekleyince daha da rahat kaldırabiliyordu."

Şahit olduğu bir başka olay da şu idi: "Bir adam bir koyuna binmiş, onun üzerine birkaç kişi daha binmiş koşturuyorlar, arkalarından birileri de onlara yetişmek için çabalıyor ama yetişemiyorlardı."

Adam bunlarla kafası karışmış birhalde uzun yolculuğun nasıl geçtiğini anlamadan şehrin kapısına geldi. Burada nurani bir ihtiyar kendisini durdurup nereden geldiğini, niçin geldiğini yolculuğun nasıl geçtiğini sordu. Adam herşeyi anlattı ve yolda karşılaştığı alışılmamış hadiseleri de serüvenine eklemeyi unutmadı. Bunun üzerine ihtiyar bu genç adama rastladığı olayları bir bir açıkladı:

Senin yolda ilk rastladığın buğday ekip hemen hasat eden ve sonra ateşe verip yakan insanlar: İyilik edip de onu sağda solda konuşarak değerini sıfıra indiren insanları simgeler.

Taş kaldırmaya çalışan kimse de şunu anlatır: İnsana ilk işlediği günah ağır gelir, onun altında ezilir. Ama ona tevbe etmeden başka günahlar işlemeye devam ederse artık o günahlar ona hafif gelmeye başlar.

Koyun ve ona binenlere gelince: Koyun cennet hayvanıdır. Sırtındakileri cennete taşımaktadır. Koyuna ilk defa binen alimlerdir. Ondan sonra binenler her sınıftan müminlerdir. Bunlara yetişmek için koşanlar ise inançsızlardır.

Kevšer
Tue 20 October 2015, 02:23 am GMT +0200
  Esslâmü Aleyküm. Paylaşım için Rabbim Razı olsun kardeşim. Biz kullar bu hayatta ne eker isek Ahirette de karşılığını ona göre alıcağız. Oyüzden herşeyi Rabbimiz'in Rızasına uygun yaşıyanlardan olalım inşaAllah. Amin ecmain...

es-Sabur
Tue 20 October 2015, 07:13 pm GMT +0200
Asla yaptığımız iyilikleri başkalarına söylemeyelim çünki onları asıl bilmesi gereken biliyor zaten herşey O nun rızası için yapılmalıdır

Bilal2009
Tue 20 October 2015, 07:46 pm GMT +0200
Ve aleykümüsselam ve rahmetüllah. İyilikleri dil ile yakıp bitirmek çok kötü bir iştir. Rabbim (celle celalühü) bizleri cennete girenlerden eylesin.

ikranur 7d
Tue 20 October 2015, 07:48 pm GMT +0200
ve aleykümüsselam ve rahmetullah.
bir kişiye iyilik yaptığımız zaman onu herkeze anlatmamlıyız. onu sadece Allah bilsede yeter. Allah (c.c.) razı olsun.

ceren
Tue 20 October 2015, 07:48 pm GMT +0200
Aleykümselam.Yapılan iyilik de,yardım da konuşulmamalıdır.Yardımın da,iyiliğin de makbulü gizli olandır.Rabbim yardım eden ve gizleyen kullardan olalım inşallah...

aysegul999
Tue 20 October 2015, 07:50 pm GMT +0200
Esselamu Aleykum ve rahmetullahi ve berekatuh, çok anlamlı bir kıssa. Ne yazık ki ilk günah ne kadar zor geliyorsa sonrasında insanlar alışıyor günahlara. Allah c.c razı olsun kardeşim.

AyşeSungur7-B
Thu 3 December 2015, 09:44 pm GMT +0200
Esselamu aleyküm ve rahmetullah; Geeçekten olaylar çok güzel sembol edilmiş. Rabbim bizi günahları altında ezilenlerden eylemesin.

Allah razı olsun.

mevlüde06
Fri 4 December 2015, 06:50 am GMT +0200
Ve aleykumusselam ve rahmetullah.masallah cok guzel bir ornekle aciklanmis verilmek istenen.insallah hissemize duseni almissizdir.Allah razi olsun aaylasiminiz icin

damla6d
Fri 4 December 2015, 02:13 pm GMT +0200
Selamun aleykum.Çok güzel bir yazı.Böyle beklemiyodum ben sonucunu.Asıl koyuna binenleri inançsız diğerleri müslüman sanıyodum.Biraz mantıksız düşünmüşüm açıkçası.Allah razı olsun.

Yağmur Gümüş 8-B
Fri 4 December 2015, 05:05 pm GMT +0200
Bismillah...
Biz ne iyilik yaparsak yapalım iyiliğimizi iyilik yaptığımız kişiden ve Allah`tan başka kimse bilmemelidir. Bu iyilik anlatılarak kötü duruma gelinmemeli ve böbürlenmemeliyiz.
Rabbim razı olsun...

Mustafa/Samed
Fri 4 December 2015, 05:07 pm GMT +0200
Ve Aleykümüsselam. Bir iyiliği birine söylediğimiz zaman o iyiliğin sevabı kalmaz. Rabbim iyiliği yapıp birilerine söylememeyi nasip eylesin.

hatice öncü 7B
Fri 4 December 2015, 05:12 pm GMT +0200
              Biz insanoğlunun bilmediği o kadar şey var ki ve biz bunu bilmiyoruz ama hemen ön yargılı davranıyoruz, fikir yürütüyoruz. Ama bunu yapmamalıyız. Çünkü bizim bilmediğimiz bir kelime belkide onun yaptığı iyiliği veya başka bir şeyi ifade eder. Ama yapılan ibadette , iyilikte gizli yapılmalı ve gizli kalmalıdır.

melda 6D
Fri 4 December 2015, 06:10 pm GMT +0200
Selamün aleyküm. Ne güzel anlatılmış. Rabbim o koyuna binen ve buğdayları yakan salih kullarından eylesin inşallah.