- Yalnız 8 dakikan var

Adsense kodları


Yalnız 8 dakikan var

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
sidretül münteha
Sun 17 October 2010, 06:35 pm GMT +0200
Yalnız 8 dakikan var


Hikâyede anlatılan efsaneye göre bir kadın, bir gün kucağındaki çocuğu ile birlikte bir mağaranın önünden geçerken içeriden gelen bir ses duyar.
Bu ses ona : “ içeri gir ve ne istersen al, ama en önemli olanı unutma.
Ayrıca: sen çıktıktan sonra kapının bir daha asla açılmayacağını da dikkate almalısın. Ancak bu fırsatı kaçırma, ama yine de en önemli şeyi unutma” diyordu.

Kadın mağaraya girer ve büyük bir servetle karşılaşır. Masanın üzerindeki altın ve mücevherleri görünce şaşkına döner ve çocuğunu yere bırakarak hemen büyük bir hırsla masanın üzerindekileri toplamaya başlar.

Bu sırada o esrarengiz ses yine duyulur : " yalnız sekiz dakikan var” demektedir. Sekiz dakika çabuk geçer, kadın toplamış olduğu kıymetli taşlar ve altınlarla birlikte mağaranın dışına koşar ve kapı kendiliğinden kapanır... Bu sırada çocuğunu içerde unutmuş olduğunun farkına varır, ama kapı bir daha açılmamak üzere kapanmış bulunmaktadır.

Zenginlik uzun sürmez, ama ümitsizlik hep yaşar.
Aynı şey çoğu zaman bizim başımıza da gelir. Bu dünyada yaklaşık 80 yıllık ömrümüz vardır ve bir ses daima bize:
" Sakın en önemli şeyi unutma!“ der gibidir.
Önemli olanlar manevi değerler, inançlar, dikkatli olmak, aile, dostlar ve hayattır.
Ancak kazanç hırsı, zenginlik, maddi şeyler bizi öylesine büyüler ki, çoğu zaman en önemli şeyleri bir köşede bırakırız.
Böylece zamanımızı bu tür şeylerle tüketir ve en önemli olan şeyi
“Ruhun hazinesini“ bir köşede unuturuz.
Asla aklımızdan çıkarmamamız gerekir ki bu dünyadaki yaşam çok çabuk geçer ve ölüm beklenmedik bir zamanda bizi yakalar.
Ve hayatın kapısı bizim için ebediyen kapanmış olacağından son pişmanlık bir fayda vermez.
Çünkü biz EN ÖNEMLİ ŞEYLERİ unutmuş durumdayız…

SEVGİ
BARIŞ
ALÇAK GÖNÜLLÜLÜK
SAMİMİYET


YAZAR:Y.KARAOSMANOĞLU

sümeyra
Wed 2 March 2011, 06:36 pm GMT +0200


    Mümkün olsaydı;Ahirette işimize yarayacak şeyleri toplasaydık..Ne güzel olurdu..Bizim heybemize koyduklarımız;farzlar,vacipler,nafileler olsaydı..Güzel ahlakın neticesi olan gönül huzurumuz olsaydı en büyük kazancımız..Şöyle bir düşünelim..Bugün kazancımız olacak neler yaptık..Dün..Ondan önceki gün..Karda mıyız?Zararda mı?Herkesin cevabı içinde saklı..Tabii şimdilik..Ortaya döküleceği günse yakındır..Göz açıp kapayıncaya kadardır bu alemdeki yolculuğumuz biter.. Ve İnşaallah kazananlardan oluruz...

es-Sabur
Sat 28 November 2015, 07:18 pm GMT +0200
Hepimiz geçiyoruz şu fani dünyadan kimimiz zengin kimimiz fakir ama şunu unutmayalım zenginlikte fakirlikte bu dünyada kalır önemli olan ahirete ne götürdüğümüzdür amellerimize dikkat edelimki ahirette mutlu olalım inşaAllah

Alican 7-B
Sat 28 November 2015, 07:34 pm GMT +0200
Şu fani dünyaya niye geldiğimizi unutmayalım arkadaşlar. Sırf zenginlik için gelmedik.  Bizi yaratana daha yakın olmak için cennete girmek için geldik. Zenginlik için kim çocuğunu verme ister diye sorsalar kimse istemez
 Ama hırs ile bazen çocuğumuzu bile unutabiliyoruz.

RAMAZAN 7/D
Sat 28 November 2015, 07:51 pm GMT +0200
Es Selamün Aleyküm . Bu kıssadan önemli bir ders çıkarmalıyız , hissemizi almalıyız .
Bu hayatta gözümüzü başka şeyler kaplıyor ve bizler asıl önemli olanları unutuyoruz .
Rabb'im hidayet versin
ALLAH cc razi olsun .

yagmur_7-c
Sat 28 November 2015, 09:28 pm GMT +0200
Esselamu aleykum;
Doğru,  insan nefsine kanınca dünyadaki mal mülk gözü kulağı oluyor resmen...Ama gerçek manevi zenginliktir...Ruhu beslemek gerek nefsi değil....Rabbim nefsini ezip geçenlerden etsin inşallah...Rabbim c.c. razı olsun inşallah...

melda 6D
Sat 28 November 2015, 09:35 pm GMT +0200
Selamün aleyküm. Ne kadar ibretlik.... Dün gafletine kapılıp ömrümüzü nelerle harcıyorum. Sevgi , mutluluk , samimiyet , huzur olmadıkça servetin önemi ne ? Rabbim manevi zenginlik versin inşallah.

ikranur 7d
Sat 28 November 2015, 09:57 pm GMT +0200
gerçekten bu kıss çok doğru bir kıssa. para yada hazine için en önemli şeyleri bırakırız.bizler inşAllah bu şekilde olmayız.paylaşımdan dolayı Allah (c.c.) razı olsun.

ceren
Sat 28 November 2015, 10:46 pm GMT +0200
Aleykümselam.Allah için seven,yardım eden,hoş görülü olan ve Rabbimin rızası için barış içinde yaşayan ve ölüm gelmeden değerini anlayan kullardan olalım inşallah...

Bilal2009
Sun 29 November 2015, 05:32 pm GMT +0200
Ve aleykümüsselam ve rahmetüllah . Hayatta nefsimizden önemli şeyler vardır demek yetmiyor. O hiç doymayan nefsi bırakmak ve gerçek hazineye yönelmek lazımdır. Rabbim (celle celalühü) bizlere bunu nasip eylesin.

Mustafa/Samed
Sun 29 November 2015, 07:11 pm GMT +0200
Ve Aleykümüsselam. Bu dünyada öleceğimiz zamana kadar iyi şeyler toplamamız lazımdır. Yani namaz kılmak oruç tutmak gibi. Rabbim paylaşım için razı olsun.

Sevim Altunkaya 7/A
Sun 29 November 2015, 09:18 pm GMT +0200
Ölüm günümüze kadar iyi ve hayırlı işler yapmalıyız ayrıca yaptırmalıyızda.

AyşeSungur7-B
Sun 6 December 2015, 11:07 pm GMT +0200
Esselamu aleyküm ve rahmetullah; Gerçekten çok güzel bir kıssa. Çok etkilendim okurken. Bazen hırs gözümüzü öyle bir kör ediyor ki hayattaki önceliklerimizi unutuyoruz. Uğruna önceliklerimizi feda ettiğimiz şey belki de bundan yaklaşık 50 yıl sonra bitecek, belki bugün, belki de yarın. Ama unuttuğumuz önceliklerimizin ahirette hesabını vereceğiz.

Allah razı olsun.

Kevšer
Mon 7 December 2015, 06:26 am GMT +0200
  Aleyna Ve Aleykümüsselăm. Paylaşım için Rabbim Razı olsun kardeşim. Bu dünyada ne yapmış isek Ahirette de karşılığını ona göre alıcağız. Oyüzden herşeyi Rabbimiz'in Rızasına uygun yapmaya çalışalım ki Ahirette hesabımız kolay olsun inşaAllah...

mevlüde06
Mon 7 December 2015, 06:40 am GMT +0200
Ve aleykumusselam ve rahmetullah.çok güzel bir benzetme olmuş gerçekten.şu kısacık ömrün de bir gün kapıları kapanacak elbet hemde bir daha hiç açılmamak üzere.acaba en önemli şeyleri aldikmi,ya da almaya calisiyomuyuz.ya da bu kadın gibi geçici zevklere aldanıp da en onemliyi unutuyomuyuz.
Allah razı olsun hocam.çok güzel bir yazıydı...

Rüveyha
Thu 10 December 2015, 10:24 am GMT +0200
Ve aleykumusselam.Âmin ecmain İnşaAllah.Çok güzel bir paylaşımdı.Allah muhafaza insan bu dünyanın süsüne aldırıp,asıl olanları unatabiliyor.Rabbim muhafaza eylesin İnşaAllah..Rabbim razı olsun kardeşim

selinay 7b
Thu 10 December 2015, 03:14 pm GMT +0200
Selamun aleykum
Cok guzel ve ibret alabilecegimiz bir kissa. Bizler bu hayatta asil onemli olan seyleri unutuyoruz.
Sevgi ... Baris...Alcak gonulluluk... Samimiyet...
Allah razı olsun

Sümeyye Şahiner7B
Thu 10 December 2015, 03:33 pm GMT +0200
Selamun Aleykum ,
 Rabb'im razı olsun . Bizim için en önemli şeyleri , insanlık için olmazsa olmaz SEVGİ , BARIŞ ,ALÇAKGÖNÜLLÜLÜK ve SAMİMİYETİ unuttuk . Bizlere hatırlattığınız için Allah razı olsun Rabb'im bizleri cennete nasip eylesin . Rabb'im bizleri bu önemli maddeleri hep hatırlayan hatırlatan ve her zaman uygulayan kullarından eylesin inşAllah Amin