- Yağmur Ve Göz Yaşı

Adsense kodları


Yağmur Ve Göz Yaşı

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
cuma46
Fri 4 September 2009, 12:11 pm GMT +0200
Hicretin 18. yılı başında, Hicaz'da büyük bir kıtlık musibeti yaşanmıştı. Bu yıla 'kül yılı' denilmiştir. Çünkü yağmur yokluğundan çorak topraklar kül şeklini almış, rüzgar önünde toprak kül gibi savrulur olmuştu.

Çevre halkı azık için Medine'ye akın ediyor, vahşi hayvanlar da açlıktan insanlara yaklaşmaya çalışıyordu. Halife Hz. Ömer r.a. beytülmalda (hazinede) bulunan bütün gıda maddelerini halka dağıttı. Ayrıca Basra, Mısır ve Şam bölgelerinden kervanlarla gelen yardımlar çevre halkına dağıtıldı. Daha önce süte ekmek doğrayarak yemek yiyen Hz. Ömer, kıtlık döneminde sadece zeytinyağı ve ekmekten başka yemek yiyemez olmuş, bu yüzden rengi değişmiş ve vücudu iyice zayıflamıştı. Bu kıtlık afeti dokuz ay kadar sürmüş, bu arada birçok kişi de açlıktan ölmüştü.

Bu müthiş kıtlık dönemi sonlarında bir zat (Bilal b. Haris), Peygamber s.a.v.'in türbesine yaklaşıp şöyle demişti:

- Ya Rasulallah! Ümmetine yağmur vermesini ALLAH'tan dile! Çünkü helâk olmak üzereler.

Daha sonra o şahsın rüyasına giren Rasulullah s.a.v. şöyle demişti:

- Ömer'e git, ona selamımı söyle. Yağmur yağacağını müjdele ve benden ona de ki: Ey ömer! Sen sözünde duran bir kişisin. Aklını başına al!

Adam uyanınca, kalkıp Hz. Ömer'e gitti ve rüyasını anlattı. Bu haberden ürperen Hz. Ömer, halka haber salıp onları mescidde topladı ve onlara:

- Sizler bende hoşlanmadığınız bir şey gördünüz mü? dedi.

- Öyle bir şey görmedik. Fakat neden böyle soruyorsun? dediler.

Hz. Ömer r.a. onlara rüya haberini anlattı. Onlar da bunun yağmur duasına işaret olduğu kanaatini belirttiler. Topluca yağmur duasına çıkıldı. Hz. Ömer, Rasulullah s.a.v.'in amcası Hz. Abbas r.a.'ın elinden tuttu, 'Ya Rabbi, Rasulünün amcası vesilesiyle sana yaklaşıyor, senden mağrifet diliyor ve sana yalvarıyoruz' diyerek, yağmur dileğiyle duasını sürdürdü. Oldukça yaşlanmış olan Hz. Abbas r.a.'ın da gözyaşları göğsüne dökülüyordu. O anda yoğun bulutlar gökyüzünü kapladı. Oradakiler, başlayan şiddetli yağmurla geri döndüler.

hafizvuslat
Fri 4 September 2009, 12:19 pm GMT +0200
Emeginize saglik,cok guzel bir paylasim olmus.
Yagmur duasina inanmayanlarada kapak olsun
bu ibretlik hikaye.
Gunumuzdeki insanlar nedense herseyi cok basite
aliyorlar.Hatta bu ve bunun gibi degerlerimizle
alay bile ediyorlar.Ben bizzat yagmur duasinda bulunmustum,
ve mubarek Efendi hazretleri,ellerini indirmeden,dua henuz
bitmeden gokten bosalircasina yagmur yagmisti...

Inanmamiz icin basimiza simsek dusemsinimi bekliyelim ???
Allah cc razi olsun,guzel konu icin. +rep

yagmur_7-c
Sat 25 October 2014, 10:47 pm GMT +0200
Esselamu aleykum;
Bazen bir yağmur bekleriz bereket dolu gelsin kıtlığı,açlığı ,yokluğu bitirsin diye...Beklenen yağmur geldiği zaman bir göz yaşı yağmuru başlar bu seferde..Rabbim yağmurun değerini öyle bir gösteriyor ki bize..Kıtlık günleri yağmursuz geçen günler ne kadar çok özleriz ,yağsın da kıtlık gitsin diye ..Çok yağmur yağdığında da şükretmez,yolları kapatıyor diye şikayet ederiz..Ne nankörüz ,şükretmeyiz...Rabbim bizleri nankörlerden etmesin İnşAllah..Mevlam razı olsun..Bir gözyaşıyla kıtlığı giderilmesine sağlayan Allah'a şükürler olsun...

saniyenur
Sun 26 October 2014, 12:03 am GMT +0200
Rabbim bizleri aclik ile imtihan etmesin. Bolluk içinde yasiyoruz hatta israfta en önde gidiyoruz. Bunlarin tek tek hesabi sorulacak.

8/A
Sun 26 October 2014, 10:58 am GMT +0200
Ve aleykümüs selam ve rahmetullahi ve berekatüh...
Mevlam Efendimizin amcası hürmetine yağmur yağdırmış... İnşaallah Efendimiz hürmetine biz aciz ve günahkar kullarını af buyurur...

reyyan
Sun 26 October 2014, 04:00 pm GMT +0200
Nice nimetler içersinde yaşıyoruz yeterince şükrünü eda edebiliyor muyuz tartışılır. Böyle ibretlik kıssalar okuyunca yeniden kendimizi hesaba çekiyoruz. Rabbim dünya ve ahirette bizlere iyilik versin.

rabiayldz
Sat 19 March 2016, 05:01 pm GMT +0200
Selamun aleyküm ve rahmatululahi ve berakatuh.Rabbim bize o kadar nimet vermişki ama bu nimetleri az bulanlarda var Rabbim onlara yardım et.Sana şükreder sana iman ederiz bizi affeyle.

Allah c.c razı olsun.

Kevšer
Sun 20 March 2016, 07:12 pm GMT +0200
  Aleyna Ve Aleykümüsselăm. Mevlamız'ın lütfu öylesine çokki hiçbir kulunu zorda bırakmıyor elhamdülilah. Ama biz kullar Allah'ın verdiği nimetlere ne kadar şükredebiliyoruz acaba. Mevlam biz kullarını affeylesin inşaAllah şükredenlerden oluruz. Amin
 Paylaşım için Rabbim Razı olsun kardeşim..

melda 6D
Sun 20 March 2016, 07:34 pm GMT +0200
Selamün aleyküm . Yağmur rahmet bereket demek . Rabbim rahmetini üzerimizden çekmesin inşallah  . Rabbimizin verdiği nimetlere şükürler olsun . Bir şeyin değeri onu kaybedince belli olur . Allah  razı olsun .

ceren
Sun 20 March 2016, 08:30 pm GMT +0200
Aleykumselam.Rabbimin rahmeti ve bereketi her zaman muslumanlarin uzerine olmuşturVe kiraklik zmaninda peygamber efendimizin duasi rahmet kapilarini acmistir.Rabbim razi olsun paylasimdan kardesim....

ikranur 7d
Sun 20 March 2016, 09:17 pm GMT +0200
selamun aleykum.
Rabbim inş rahmetini bereketini üzerimizden eksik etmesin. emeğinize sağlık.
Allah cc. razı olsun.

RAMAZAN 7/D
Fri 1 April 2016, 05:26 pm GMT +0200
ve Aleyküm Selam . İbretlik bir olay . İnşALLAH şükredenlerden ve daim duayla ALLAH-u Teâla ya yaklaşanlardan olalim . Efendimiz (s.a.v.)'in amcasinin gözyaşlarıyla birlikte oluk oluk yağmur yağmış .

ALLAH cc razı olsun cok guzel bir paylasim olmus .b

damla6d
Fri 1 April 2016, 07:05 pm GMT +0200
#Esselamu aleykum..Dualar karşılıksız kalmaz eğer sabırlı olunursa..Bunun gibi bir sürü örnek var... Mesela yağmur duasına çıkıldığında da kısa bir süre sonra Allah a.c. nin izniyle yağmur yağar çünkü Rabbim sabredenlere lütfeder..Rabbim razı olsun..#