- Yağlı yiyecekler bağışıklık sistemini zayıflatıyor

Adsense kodları


Yağlı yiyecekler bağışıklık sistemini zayıflatıyor

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
sumeyye
Thu 26 May 2011, 01:01 pm GMT +0200
Yağlı yiyecekler bağışıklık sistemini zayıflatıyor

 

Yeni bir araştırma, yağlı gıdaların sağlığa zararlı olduğu ve ayrıca bağışıklık sistemini de güçsüzleştirebileceğini gösterdi.
Sahlgrenska Akademisi tarafından öne sürülen tez, uzun bir süre yağlı etle beslenen farelerin kanındaki bakterilerle savaşlarında başarılı olamadıklarını gösteriyor. Bu farelerin toplam kalorilerinin yüzde 60'ını yedikleri yağlardan elde ettikleri belirtildi.

Az yağlı yiyeceklerle beslenen farelerle karşılaştırılan bu farelerin daha çok şişmanladıkları görüldü. Araştırmanın şaşırtıcı sonucu ise çok yağlı etle beslenen farelerin bağışıklık sisteminin daha az aktif olmasıydı. Beyaz kan hücreleri kandaki bakterilerle savaşmada kötü bir tablo sergilediler. Yağlı yiyeceklerle beslenen farelerin daha az aktif bir bağışıklık sistemine sahip olduklarını belirten araştırmacılar, şişman insanlarda da kazanılan enfeksiyon riskinin daha yüksek olduğunu açıkladılar.

Araştırmacılar, aynı zamanda bağışıklık sistemi için önemli olan 3 genin farklı varyasyonlarını araştırdılar ve bağışıklığı güçlendiren birkaç gen varyasyonunun daha az obeziteyle sonuçlandığını kaydettiler.


Zaman