- Virüs saldırılarının yeni hedefi akıllı telefonlar

Adsense kodları


Virüs saldırılarının yeni hedefi akıllı telefonlar

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
sumeyye
Mon 6 August 2012, 07:15 am GMT +0200
Virüs saldırılarının yeni hedefi akıllı telefonlar


Dünyada olduğu gibi Türkiye'de de kullanımı giderek artan akıllı telefonlar ve tablet bilgisayarlar, siber suçluların gözde hedefleri haline geldi.

Güvenlik uzmanları, 'Tanımadığınız numaralardan gelen mesajları kesinlikle açmayın.' uyarısında bulundu.Gündelik hayatın vazgeçilmezleri arasındaki yerlerini çoktan alan tablet bilgisayarlar ve akıllı telefonlar, gün geçmiyor ki bir virüs saldırısına maruz kalmasın. Cüzdansız alışveriş için kullanılan mobil cihazları hedefleyen saldırılar, IMEI numaralarının çalınması ve kullanıcıları sahte uygulamalara para harcamaya yönlendiren tuzaklar bunlara örnek gösterilebilir.

İlk mobil tehditler kullanıcıların akıllı telefonlarına ya da telefon özelliği taşıyan cihazlarına bulaştıkları zaman bu cihazlardan özel numaralara kısa mesaj atılmasına ya da arama yapılmasına ve bu arama ya da mesajların telefon faturalarına yansımasına yol açtı. Söz konusu tehditler kısa mesaj başına 50 dolara varan ve kullanıcı ya da operatör tarafından tespit edilene kadar binlerce dolarlık zarara neden oldu. 2011 yılı mobil güvenlik açıklarının yüzde 93 arttığı, 67 adet yeni mobil tehdit ailesi ve binlerce tehdit varyasyonunun keşfedilmesiyle mobil tehditlerin gerçek anlamda ön plana çıkmaya başladığı ilk yıl oldu. Özellikle Android kullanıcılarına yönelik tehditlerin bir yılda 10 kat artması (2010'da 5 tehdit tespit edilirken, 2011'de bu rakam 52 oldu) dikkat çekti.

Android dünyasında yaygınlaşan tehditlerin yanında nisan ayında Apple Store'da tespit edilen ilk iPhone OSX.Flashback truva atıyla beraber Pandora'nın kutusu tamamıyla açıldı. En güvenli sistem olarak kabul edilen Apple'a sızan truva atı, hiçbir platformun mükemmel güvenliğe sahip olamayacağının en çarpıcı örneği olarak gösterildi. Bu çerçevede 2011 yılı dünyada mobil tehditlerin gerçek anlamda ön plana çıkmaya başladığı ilk yıl olarak kabul edilmeye başladı. Özellikle gittikçe 'akıllanan' mobil cihazların iş dünyasında yoğun olarak kullanılmasıyla birlikte mobil tehditler daha da çeşitlenip yaygınlaşıyor.

65 milyondan fazla mobil müşterinin, 31 milyondan fazla 3G abonesi bulunan Türkiye'de de bireyler ve kurumların mobil tehditlere karşı dikkatli olması gerekiyor. Uzmanlar bu cihazların kurumlara yönelik siber tehditlerdeki temel saldırı faktörlerinden birisini oluşturacağı kanaatinde. Antivirüs ve veri kurtarma şirketleri de ibreyi mobil cihazlar için ürünlere çevirmeye başladı. Norton Antivirüs'ün üreticisi olan Symantec de mobil cihazların hem kurumsal hem de bireysel kullanımda korunması için değişik çözümler üretmeye başladı.

Konuyla ilgili görüşlerini paylaşan Symantec Türkiye ve Güneydoğu Avrupa Bölge Müdürü Gökhan Say, Norton Mobile Security olmak üzere mobil güvenlik çözümlerine ağırlık verdiklerini söyledi. Özellikle şirketlerin çalışanlarının mobil cihazların korunması ve yönetilmesinin çok önemli olduğunu aktaran Say, "Bu yüzden kurumsal müşterilere mobil cihaz yönetiminden şifrelemeye, veri sızıntısı önlemeden kuvvetli kimlik doğrulamaya kadar kapsamlı bir hizmet portföyü sunuyoruz." dedi.

MOBİL TELEFONLARI VİRÜSLERDEN NASIL KORURUZ?

ÖNCELİKLİ tüm bilişim sistemlerinde olduğu gibi sağduyulu verilere sağduyulu yaklaşın ve temel güvenlik konularını öğrenin.

TANINMAYAN kişilerden gelen mesajların, özellikle de zengin içerikli mesajların açılmaması, şüpheli web sayfalarını ziyaret etmeyin.

BİREYSEL kullanıcıların bir mobil güvenlik yazılımı kullanmaya başlamalarının yanında kurumlar da mobil cihazları yönetmek ve güvenliklerini sağlamak için politikalarını oluşturmalı ve gerekli teknoloji yatırımlarını planlamalı.

KURUMLAR bilişim stratejilerini bilgi odaklı şekillendirsin.

ÇALIŞANLAR hangi bilgilere nasıl ulaşabi-lecekleri, bu bilgileri kimlerle ve hangi

yöntemlerle paylaşabileceklerini bilmeli.

Zaman

hafiza aise
Mon 6 August 2012, 11:37 am GMT +0200
Esselamu aleykum ve rahmetullahi ve berekatuh ; insanoğluna nasıl zarar verebiliriz diye resmen oturup düşünüyorlar. İnsanların % 90 ında bulunan akıllı telefon sahipleri şimdide virüsten korunmak için çeşitli yollara başvurmak zorunda. Teknoloji ne kadar hızlı ilerliyorsa bu kişilerde o kadar hızlı beyin fırtınası yapıp allahın verdiği zekayı böyle kullanıyor.

sumeyye
Mon 6 August 2012, 02:37 pm GMT +0200
a.s.. ; evet kardesim Rabbim islah etsin bunlari..Ben lisansli antivirus yükleyeceğim mecburen..

Nurefşan
Mon 6 August 2012, 02:58 pm GMT +0200
Rabbim bu insanları ıslah etsin inşaallah...bazen şeytan kadar bile zararlı olabiliyorlar malesef...