- VIII. Avrasya İslam Şurası İstanbul'da başlıyor

Adsense kodları


VIII. Avrasya İslam Şurası İstanbul'da başlıyor

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
reyyan
Fri 16 November 2012, 11:12 am GMT +0200
VIII. Avrasya İslam Şurası 19 Kasım 2012 tarihinde İstanbul'da başlıyor...



Diyanet İşleri Başkanlığı, 1995 yılından bu yana Avrasya coğrafyasında bulunan ülkelerin dini liderlerini bir araya getirdiği yedi Avrasya İslam Şurası gerçekleştirmiştir. Söz konusu toplantıların amacı, bu coğrafyada bulunan Müslüman ülke ve topluluk mensubu din adamlarını bir araya getirmek, birlikteliği ve tanışmayı sağlamak, ortak sorunların dile getirilmesi için bir zemin oluşturmak ve bu sorunlara yönelik çözüm arayışlarında Türkiye’nin katkılarını sunmaktır.

Başkanlığımız tarafından sekizincisi gerçekleştirilecek olan Avrasya İslam Şurası’nın bu coğrafyada yüzyıllar boyunca kucaklayıcı bir bilgeliği yaşatan ve İslamiyet’in yüksek bir medeniyet düzeyinde yaşanmasını sağlayarak ona büyük katkılar sunan gelişmiş İslam yorumunun bugünkü şartlarda yeniden hatırlanmasına ve öğrenilmesine kapı aralayacak bir tema ile düzenlenmesi düşünülmüştür. Bu temanın işlenmesinin ayrıca, Avrasya Müslüman toplumların yaşadıkları ülkelere ve birlikte yaşadıkları Müslüman olmayan topluluklara yönelik olumlu ve güven veren bir mesaj taşıması da hedeflenmektedir.

4 gün sürecek ve 130’u aşkın üst düzey dini temsilcinin katılımıyla gerçekleştirilecek olan şuranın son gününde bir sonuç bildirgesi kaleme alınacak ve kamuoyu ile paylaşılacaktır.