- Vekâlet yoluyla kurban kesilebilir

Adsense kodları


Vekâlet yoluyla kurban kesilebilir

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
selsebil
Thu 29 October 2009, 10:26 am GMT +0200


Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu üyesi Zeki Sayar, vekâlet yoluyla kurban kesilebileceğini söyledi. Sayar, Din İşleri Vakfı aracılığıyla 1993-2008 yılları arasında yurt dışında 154 bin 905, yurt içinde ise 88 bin 841 kişinin vekâlet yolu

Konya'ya komşu 10 il müftüsü ve bu illere bağlı ilçe müftülerinin katıldığı bölge istişaresi Konya Ticaret Odası salonunda yapıldı. Toplantıda konuşan Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu üyesi Zeki Sayar, Konya bölge istişaresinde 'vekâlet yoluyla kurban organizasyonu' hakkında din görevlilerine bilgi verdi.

Bazı ibadetlerin vekâlet yoluyla yapılabildiğini, bazılarının ise yapılmadığını hatırlatan Sayar, kurban ibadetinin vekâlet yoluyla yapılabilen ibadetler arasında yer aldığını söyledi.

Sayar, "Kurban, ibadet maksadıyla belirli bir zaman belirli şartları taşıyan bir hayvanı, usulüne göre Allah rızası için kesmek demektir. Kurban kesecek veya kestirecek olanın bunlara dikkat etmesi gerekiyor. Usulüne göre kesilmeyen hayvan kurban sayılmaz." dedi.

Bu seneki kurban fiyatlarının 290 lira olduğunu açıklayan Sayar, kurbanını vekaletle kestirmek isteyenlerin Din İşleri Vakfı hesabına 290 lira yatırabileceğini belirtti.

Diyanet İşleri Vakfı aracılığıyla 1993'ten beri vekalet yoluyla kurban kesimi yapıldığını dile getiren Sayar, bazı illerde 1993'ten beri vekalet yoluyla kesilen kurban sayılarını aktardı.

Kurban hizmetinin zorluğuna değinen Zeki Sayar, "Kurbanı kesmek, paylaşımını ve dağıtımını yapmak zor bir hizmettir. Bu hizmette din görevlilerimizin daha çok destek vermelerini bekliyoruz. Bazen insanımız kurban fiyatlarının yüksek olduğunu söylüyor. Bu kurban fiyatlarının içerisinde kesim, dağıtım ve diğer masraflar da bulunuyor. Kimsenin parası bizde kalmaz." diye konuştu.

Sayar, Diyanet İşleri Vakfı'nın kurban etlerini ihtiyaç sahibi ülkelere dağıttığını sözlerine ekledi.

Konya İl Müftüsü Şükrü Özbuğday ise vekâlet yoluyla kurban kesmenin daha sağlıklı olması için Diyanet İşleri Başkanlığı'nın çeşitli tedbirler aldığını söyledi. Komşu il ve ilçelerin müftüleri ve din görevlilerini ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Özbuğday, gelen çok sayıdaki misafire de teşekkür etti.