- Vatikanda İhlas Suresi okundu

Adsense kodları


Vatikanda İhlas Suresi okundu

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
reyyan
Sun 17 October 2010, 08:11 pm GMT +0200
Vatikan'da İhlas Suresi okundu



Türkiye-Vatikan diplomatik ilişkilerinin 50. yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde Cancelleria Sarayında gerçekleşen sema gösterisi İhlâs Sûresinin okunmasıyla noktalandı.

Türkiye, Vatikan’la diplomatik ilişkilerin kurulmasının 50. yıl dönümünü etkinliklerini, Cancelleria Sarayı’nda bir çini sergisi ve sema gösterisiyle başlattı. Konya Türk Tasavvuf Müziği Topluluğu semazenleri, aralarında kardinallerin, piskoposların ve çeşitli ülkelerin Vatikan nezdindeki diplomatik temsilcilerinin de bulunduğu 400 kişilik dâvetlinin huzurunda gerçekleştirdikleri ve İhlâs Sûresinin okunmasıyla noktaladıkları gösteriyle izleyicileri adeta büyüledi.

Türkiye’nin Vatikan Büyükelçisi Prof. Kenan Gürsoy, Naciye Nur Avlupınar’ın çini sergisinin açılışının ardından verilen kokteylde, katılımcılara ayin öncesi, Mevlevilik’teki sema ritüeli hakkında da bilgi verdi. Türkiye-Vatikan arasında diplomatik ilişki kurulmasının 50’inci yılını kutlarken sema gösterisi düzenlenmesinin anlamlı olduğunu belirten Büyükelçi Gürsoy, “Sema, kaynağı İslâmî olan bir geleneğin, farklı dinlere vahdet prensibiyle yaklaşarak aynı zamanda evrensel olabileceğinin göstergesidir. Bunun, kendine yabancılaşmaksızın ötekilerle birlikte olmak gibi bir başarısı var” dedi. Papalık Dinlerarası Diyalog Kurulu Başkanı Kardinal Jean-Louis Tauran ise sema gösterisi öncesindeki konuşmasında, Vatikan-Türkiye arasında 50 yıldır süren diplomatik ilişkileri “başarılı bir geçmiş” diye niteleyerek, “Bu tür faaliyetler çerçevesinde biraraya gelmemiz ve diyalog büyük önem taşımaktadır” dedi. Cancelleria Sarayı, Birleşmiş Milletler Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) tarafından “Dünya Mevlânâ Yılı” ilân edilmiş 2007 yılında da sema gösterisini ev sahipliği yapmıştı. Konya Türk Tasavvuf Müziği Topluluğu’na mensup semazenler, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın yurt dışında düzenlediği faaliyetler kapsamında 2007’nin Haziran ayında da yine aynı salonda bir sema gösterisi yapmıştı.

Yeni Asya