- Vakıf destekli devlet üniversitesi

Adsense kodları


Vakıf destekli devlet üniversitesi

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
ehlidunya
Sat 23 June 2012, 08:52 pm GMT +0200

Gül'den yeni üniversite modeli: Vakıf destekli devlet üniversitesi


Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, dün Abdullah Gül Üniver-sitesi Sümer Kampüsü'nün tanıtımı toplantısına katılarak üniversitelerle ilgili önemli mesajlar verdi.

Üniversitelerin bulundukları illerde lokomotif görevi yapması gerektiğini anlatan Gül, "Bu olmazsa üniversite, lisenin bir üst sınıfı gibi olur. Asla bu olmamalı. Üniversitelerin taşralaşmaması gerekir." dedi. Gül, yeni YÖK yasasında yer alacak yeni üniversite modelini de açıkladı. Buna göre yeni yasayla 'vakıf destekli devlet üniversitesi' modeli hayata geçecek. Abdullah Gül Üniversitesi de bu modelin pilot uygulaması olacak.

Kayseri'de temaslarda bulunan Cumhurbaşkanı, Erciyes Kış Sporları ve Turizm Merkezi'ni ziyaret etti. Buradaki bir kafeteryada kahvaltı yapan Gül, Erciyes Master Planı hakkında Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'den bilgi aldı. Cumhurbaşkanı Gül, daha sonra eşi Hayrünnisa Gül ile teleferiğe ve gondola binerek 3 bin metre yüksekliğe çıktı. Gül çiftine Özhaseki çifti de eşlik etti. Abdullah Gül, cuma namazını da 13. yüzyıl Selçuklu eseri olan Cami-i Kebir'de kıldı. Namazın ardından bazı dükkânları ziyaret etti. Gül, esnafın ikram ettiği pastırma ve lokumlardan tattı. Esnafla sohbet eden, kendisine sevgi gösterilerinde bulunan vatandaşları selamlayan Gül, Kazancılar Çarşısı'nı gezdi. Yürüyüşü sırasında Gül'ün yanına gelen ve belediyede temizlik işçisi olduğunu söyleyen bir kişi, bin 500 Euro bulduğunu ve paranın sahibine ulaşamadığını belirterek yardım istedi.

Kayseri Şelale Park'taki akşam yemeğinde gazetecilerin sorularını cevaplayan Cumhurbaşkanı Gül, Akdeniz'de düşen askeri uçakla ilgili, yetkililerin konuyu takip ettiğini belirterek, "Arayıp bilgi veriyorlar. Kesinleşince her şeyi söyleyecekler."' dedi.

zaman

reyyan
Sat 23 June 2012, 08:58 pm GMT +0200
Hayırlı olsun bakalım inş üniversitelerde daha kaliteli eğitim verilebilir...