- Vahyin Delili Olarak İlâhî Rahmet

Adsense kodları


Vahyin Delili Olarak İlâhî Rahmet

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
saniyenur
Sat 18 August 2012, 11:56 am GMT +0200
Vahyin Delili Olarak İlâhî Rahmet

Kur'ân-ı Kerîm aynı tarzda vahyin gereklili­ğini vurgulamaktadır. O, Rahmet'in alanının bu kadarlık büyüme ve gelişme sağlaması ya­nında, mükemmelliğe doğru yönelme hissi­nin de sağlanması gerektiğini ifade etmekte­dir. Doğruya yöneltme, bir dizi kitap ve pey­gamber ile gönderilen vahiylerle sağlanmak­tadır.

"Dilersek sana vahyettiklerimizi giderip orta­dan kaldırırız; sonra Bize karşı kendini koru­yacak bir yardımcı bulamazsın. Ancak, Rabbinin sana bir rahmeti olarak (o vahyettiklerimiz gideriknemiştir): Gerçekten O'nun sana olan lûtfu çok büyüktür." (17: 86-87).

Muhakkak ki sen, gönderilen peygamberler­densin. Güçlü ve çok merhametli Allah'ın vahyiyle dosdoğru bir yol üzerindesin. Ataların uyarılmamış, bu yüzden kendileri de kalmış bir toplumu uyarman için (seni gönderdik)." (36: 3-6).

Kur’an sık ve sık, insana Tevrat'ın, İncil'in ve  Allah'ın Rahmeti sonucu indirildik­lerini beyan etmektedir: "O (Kur'a)n'dan önce de bir önder ve rahmet olarak Musa'nın Kitabı var." (11:17). "Ey insanlar, size Rabbinizden bîr öğüt, kalblerinizdeki hastalıklara bir şifâ ve müminlere bir hidâyet ve rahmet geldi. De ki: 'Allah'ın bol lûtfu ve rahmetiyle; bununla ferahlansınlar. Onların toplayıp yığdıklarından bu daha hayırlıdır." (10: 57-58). "Bu Kur'ân, insanlar için bir ışık; kesin inanan bir topluluk için doğru yolu gösterici ve büyük bir rahmettir." (45: 20). "Âyetleri kendilerine açıktan okunan Kitâb'ı sana in-dermemiz onlara yetmedi mi? Muhakkak ki bunda, açık gerçeği kavramaya yatkın bir topluluk için rahmet ve öğüt vardır." (29: 51).

Bu temel Kur'an İslam peygamberini bütün dünyaya gönderilmiş bir rahmet olarak nitelendirmektedir. "(Ey Muhammed!) Biz, seni sadece bütün kâinata rahmet olarak gön­derdik." (21: 107).