- Uzayda şükür namazı kılacağım

Adsense kodları


Uzayda şükür namazı kılacağım

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
ehlidunya
Fri 23 August 2013, 12:07 am GMT +0200
Uzayda şükür namazı kılacağım



Ercan Kaygısız 2014’ün başında çıkacağı uzay yolculuğu için hazırlıklarını sürdürüyor.

Bir ısıtıcı firmasının müşterileri arasında düzenlediği kampanya sonunda yapılan çekilişte uzay seyahati kazanan Ercan Kaygısız, tatilini memleketi Nevşehir’de geçiriyor.

İzmir’de bir restoranda şef olarak çalışan 2 çocuk babası Kaygısız, uzay hazırlıklarını da sürdürüyor. 2014 yılının başında gerçekleşecek yolculuk için, “Beni uzaya gitmek değil, tarihe geçecek olmak daha çok heyecanlandırıyor.” yorumunu yapan Kaygısız, yolculuk sırasında yanına Türk bayrağı, Kur’an-ı Kerim ve seccade alacağını anlatıyor. Kaygısız, en büyük hayalinin ise ortam oluşması halinde uzayda 2 rekat ‘şükür namazı’ kılmak olduğunu dile getiriyor.

Yıl sonuna kadar İstanbul’da sağlık testlerinden geçeceğini anlatan Kaygısız, yolculuk için kronik kalp rahatsızlığı, epilepsi ve tansiyon gibi sorunlarının olmaması gerektiğini söylüyor. Hollanda’nın başkenti Amsterdam’da 15 gün süreyle simülatör eşliğinde görev taktikleri kursu ve yerçekimsiz ortam uçuşu eğitimi alacaklarını belirten Kaygısız, “Sonrasında 3 günlük Karayip tatilinin ardından Amerika Birleşik Devletleri’ne geçerek özel bir kuruluşa ait mekikle, Allah izin verirse uzaya gideceğim.” diyor. Hiç uzaya gitme gibi bir hayalinin olmadığını belirten Kaygısız, ilgisinin de hayalinin de çekilişten sonra başladığını ifade ediyor. Uzaya gidip döndükten sonrası için yaptığı bir planının olmadığını dile getiren Kaygısız, “Geldikten sonra reklam, İzmir’de bulunan Uzay Üssü’nde çalışma, üniversitelerde konferans teklifi olur, bunlara hayır demeyiz.” yorumunu yapıyor.

Zaman

reyyan
Fri 23 August 2013, 01:42 am GMT +0200
MaşaAllah müslümanlar da uzaya gidiyor bir şekilde, elhamdülillah.Durmak yok, her şekilde müslüman ilerde olmalı...

cerendemir
Sat 24 August 2013, 01:28 am GMT +0200
Müslüman bir Türk abimiz den bunları duymak çok güzel.Ne güzel ki o abime uzaya gitmek değil de orada namaz kılmak onu heyecanlandırıyor.Maşallah.

Rüveyha
Sat 24 August 2013, 08:19 pm GMT +0200
Neyseki uzaya seçilen abimiz  namazına da niyazında birisiymiş..Buna da şükür ya tersi olsaydı ..Müslüman birinin uzaya gidip ,şükür namazı kılması hem heycanladırıyor hem de çok sevindiriyor beni Maşallah...