- Uzaya çıkan ilk Türk vatandaşı olacak

Adsense kodları


Uzaya çıkan ilk Türk vatandaşı olacak

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
halim
Tue 10 May 2016, 01:23 pm GMT +0200
Uzaya çıkan ilk Türk vatandaşı olacak



İstanbul Teknik Üniversitesi Uzay Mühendisliği Bölümü son sınıf öğrencisi uzaya çıkan ilk Türk vatandaşı olacak.

Türkiye’den uluslararası bir yarışmaya katılan ve en yüksek puanı alan Halil Kayıkçı, uzayı gören ilk Türk olmak için gün sayıyor.

Amerika’da 1 hafta astronot eğitimi aldığını söyleyen Kayıkçı, "Yarışmaya katılanlar içerisinde en yüksek puanı alan kişilere uzay bileti verildi. Ben de onlardan bir tanesiyim. Türkiye’den bu eğitimi geçen sadece benim. Şu anda Türkiye’den uzaya giden yok. Ben 2017 yılı içerisinde planlanan uçuşta uzay sınırını geçip, 103 kilometreye kadar çıkarak, dünyayı küre şeklinde görüp tekrar dünyaya geri geleceğim" dedi.

İstanbul Teknik Üniversitesi Uzay Mühendisliği Bölümünde okuyan Kayıkçı, "Uluslararası bir yarışmaya katıldım. Amerika’da 1 hafta astronot eğitimleri aldık. 2017 yılında Karayipler Kurasao adasından gerçekleşecek olan uzay yolculuğuna katılmaya hak kazandım. Bu benim çocukluk hayalimdi. Uzaya gitmeyi, uzayla ilgili bir iş yapmayı hep hayal ederdim. Biraz şansım da yaver gitti. Erkenden bu hayalime kavuştum. Şu anda uzay mühendisliği son sınıf öğrencisiyim. 2017 yılına kadar okulumu bitirmeyi planlıyorum. Okulum bittikten ve uzaya gittikten sonra, uzayla ilgili bir iş yapmayı planlıyorum. Bizim çocuklarımızın hayal gücü çok yüksek. Hayal güçlerine sınır koymasınlar, hayallerini büyük tutsunlar. Hayallerinin peşinden koşsunlar ve mücadele etsinler” dedi.

iha

HALACAHAN
Tue 10 May 2016, 04:05 pm GMT +0200
Evet çocukluktan gelen hayaller bir baska oluyor.. Ve gerçekten ebeveynler yapamazsin edemezsin diyipte kocaman duvar ormeseler.. Ve hayallerden bazen tamamen bazen de belli bir sure icin vazgecmek zorunda birakilmasak. Uzaya çıkacak ilk Türk genci olma başarısını yakaladığı içinde tebrik ediyoruz arkadaşımızı .. Rabbimhepimize  hayirli hayallerini gerceklestirmemiz için yardım eylesin.. Önümüzdeki maddi manevi engelleri kaldırsın.. Dualarim  hep bu şekilde.. Inşaallah Rabbim kabul eder

Alican 7-B
Tue 10 May 2016, 08:40 pm GMT +0200
Selamun Aleyküm ve rahmetullah ve berekatühü. Bende ilerde astronot yada astronomi dalında bilim adamı olmak istiyorum çünkü ülkemizin bu konuda az geliştiğini biliyorum. Ülkemizi her konuda üst seviyelere çıkarırız inşAllah. Rabbim paylaşım için razı olsun.

Bilal2009
Tue 10 May 2016, 09:38 pm GMT +0200
Ve aleykümüsselam ve rahmetüllah. Maşallah ne güzel bir haber. Rabbim bizleri devletine ve dinine hizmet eden kullarından eylesin. Rabbim paylaşım için razı olsun.

Hazine Şahin 7D
Tue 10 May 2016, 10:25 pm GMT +0200
Böyle bir etkinliğin yapılması çok güzel bir de bunu gerçekleştiren kişinife türk olması daha güzel. Paylaşım için Allah teala razı olsun..

damla6d
Wed 11 May 2016, 04:22 pm GMT +0200
#Esselamu aleykum..Maaşallah..Rabbim herkese dünyaya dalmamak üzere hayallerini gerçekleştirmesine yardımcı olsun inşAllah..Rabbim razı olsun..#

RAMAZAN 7/D
Wed 11 May 2016, 10:26 pm GMT +0200
Ve Aleyküm Selam . Milli gururumuz olacak Halil Kayıkçi Abimiz .
Türkiye inşALLAH kendini toparlıyor ve gelişiyor . Elhamdulillah Atalarimiz ALLAH'in izniyle dusmanların hepsini  100 yıl önce yenilgiye uğratti ve şimdi uzerinde yasadigimiz vatan bizlere emanet birakti . Onlar kurdu biz geliştirip buyutecegiz ulkemizi .
ALLAH cc razi olsun .

Sevgi.
Thu 12 May 2016, 05:12 am GMT +0200
  Aleyna Ve Aleykümüsselăm. Mevlam bizleri yolunda herdaim hizmet eden kullarından olabilmeyi nasip etsin inşaAllah. Amin
  Bu güzel haber için Allah Razı olsun.

Yağmur Gmş
Thu 12 May 2016, 01:31 pm GMT +0200
Bismillah...
Maşallah ne güzel bir başarı olacak. Rabbim hepimize böyle güzel başarılar nasip etsin inşallah...