- Uzay Teknolojisinde Dev Adım

Adsense kodları


Uzay Teknolojisinde Dev Adım

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
melek24
Mon 5 October 2009, 09:38 pm GMT +0200
Uzay mekiklerinde kullanılmak üzere geliştirilen yeni bir teknoloji, insanoğlunu uzayın derinliklerine taşıyacak!


Lazer teknolojisinin üzerine yoğunlaşan bilim adamları, bunun meyvelerini toplamaya başlıyor. İnsansız uçuşlarda Güneş Sistemi dışına çıkmayı başaran uydulardan sonra, sıra insanlı uçuşlara geliyor. Femtosaniye lazerinin geliştirilmesiyle birlikte, uzay mekiklerinden daha fazla verim sağlanabilecek ve bu sayede daha derin uzaya insanlı uzay aracı yollanabilecek.


http://static.shiftdelete.net/img/article/as1254730814.jpg
Aman dikkat, uzayda yer kavgası etmeyelim.

Lazerler, geleceğin teknolojisinde kilit rolü oynuyor. Birçok alanda uygulama imkanı olan lazerlerin, insanoğlunu ünlü Yıldız Savaşları (Star Wars) filmine bir adım daha yaklaştıracak olması, şüphesiz şaşırtıcı değil. Femtosaniye lazeri, saniyenin 10− 15'te biri kadar kısa (aklın alamayacağı kısalıkta) bir sürede lazer üretimi ve salınımı sağlar. Bu sayede tek bir noktaya kararlı lazer salınımları sağlanır. Bu teknolojiyi uzay mekiklerine entegre etmeyi planlayan NPL (National Physical Laboratory) bilim adamları, büyük aşamalar kaydettiklerini açıkladı.

Geleceğin Teknolojisi

Kararlı femtosaniye lazer dalgalarının, yüksek derecede kusursuz hız artışı sağlayacağını, böylece uzay mekiklerinin, insanoğlunun daha önce gidemeyeceği derin uzayı keşfedebileceği NPL tarafından açıklandı. Başta NASA olmak üzere, ESA, JAXA (Japonya Uzay Ajansı) ve RSFA (Rusya Federal Uzay Ajansı), bu teknolojiyle yakından ilgileniyor. NPL bilim adamları ise, ESA (Avrupa Uzay Ajansı) ile ortak çalışma içerisine girdi bile.

Yıldız Savaşları'nda olduğu gibi, galaksinin bu şekilde bir
haritasını çıkartmamız gerekebilir.

Femtosaniye lazerleriyle hazırlanan uzay mekikleri kullanılmaya başlanırsa, insanoğlu uzay teknolojilerindeki en büyük adımını atmış olacak. Öyle ki, Ay'a insan yollanmasıyla övünen insanoğlu, herhangi bir uçak yolculuğu yapar gibi Ay'a gidebilecek. Bu da, Ay'da uzay üssü kurulumunu mümkün kılacak deniliyor. İnsanoğlunun bilim kurgu olarak hayal edebileceği teknolojilerin önünü açan femtosaniye lazeri ile ilgili tek sıkıntı, geliştirilmesindeki masraf. Bilim adamları bu sorunu, geleceğin sisli hayalleriyle yatırımcıların ağızlarını sulandırarak aşmayı planlıyor.