- Uyku bozukluğu,kazalara sebep oluyor

Adsense kodları


Uyku bozukluğu,kazalara sebep oluyor

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
ehlidunya
Tue 30 August 2011, 06:30 pm GMT +0200
Uyku bozukluğu,kazalara sebep oluyor   

BAYRAM tatilinin başlamasıyla artış gösteren ve çok sayıda vatandaşın ölümüne yol açan trafik kazaları, direksiyon başındaki sürücülerin dikkatli araç kullanmalarının önemini bir kez daha gündeme getirdi.
 
 Uzmanlara göre, uyku bozukluğu bulunan sürücülerin direksiyon başında uyuması kazalara davetiye çıkarıyor. Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi Uyku Laboratuvarı Sorumlusu uzman Dr. Hikmet Fırat, ‘’Uyku apnesi’’ ya da ‘’uykuda solunum durması’’ adı verilen hastalık ve trafik kazalarına etkisi ile ilgili bilgiler verdi. Türkiye’deki en fazla yatağa sahip uyku laboratuvarında yüzlerce uyku sorunu bulunan kişiyle karşılaştıklarını belirten Fırat, şiddetli ve sürekli horlamanın bu hastalığın en önemli belirtisi olduğunu bildirdi. Fırat, bu kişilerin, daralan hava yolundan nefes almak için aşırı bir güç harcadıklarını, dar bir yoldan geçen havanın da horlama sesine neden olduğunu anlattı.


mavi derinlik
Tue 30 August 2011, 10:07 pm GMT +0200
       Her zaman aslında küçük ihmallerin büyük yıkımları olarak da tanıyoruz kazaları ve bu ihmallerden birisi de uykusuzluk.. Belki o uyunsa daha az zararla atlatılabielecek olanı ömür boyu etkisi taşınacak zararla takaslamak oluyor.. Tabiki insanın ömrü belirli ama sakat kalmak, ölüme sebebiyet gibi zararlar ölümden ağır yük olur insana..
       Rabbimiz cümlemizi kazalardan belalardan korusun.. Bayramlarımızı gölgeleyemesin böyle acı haberler İnşaallah..

SevD@_GüLü
Wed 31 August 2011, 11:58 am GMT +0200
evet uykusuz yola çıkılmamalı hızlı gidilmemeli ama bizim insanımız hızlı aceleci yarış halinde sanki 5dk önce gideceğine 5dk sonra git hayırlısıyla sağlıklı gidilmeli
Allah razı olsun paylaşımınız için..