- Üniversiteler artık bilim yuvası

Adsense kodları


Üniversiteler artık bilim yuvası

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
ehlidunya
Wed 2 November 2011, 06:35 pm GMT +0200
Başörtüsü yasakçısı rektöre dedim ki...

YÖK Başkanı Özcan şunları söyledi

Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Yusuf Ziya Özcan, görev yaptığı 4 yılda üniversitelerde gerçekleştirdiği en önemli üç işi, kontenjan artırımı, kılık kıyafet uygulamaları ve üniversiteye girişte katsayı farkının düşürülmesi olarak sıraladı. Üniversitelerde yaşanan değişimi Akşam Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İsmail Küçükkaya ve Eğitim Muhabiri Ömür Emlik'e değerlendiren Özcan, üniversitelerin günlük siyasetin dışında kalması ve bilime yönelmesi gerektiğini de savundu. YÖK Başkanı Özcan şunları söyledi:

KATSAYIYI SIFIRLAYAN TASLAK HAZIR

Göreve başladığım dönem biraz rüzgarlıydı, ama aradan geçen sürede gerçekleştirdiğimiz değişikliklerle düze çıktık. Yaptığımız en önemli iş kontenjanların artırılmasıydı. İlk yıl yüzde 25, ikinci yıl yüzde 15 üçüncü yıl yüzde 13.5'e yakın artırdık. İkinci en önemli iş, üniversiteye girişte katsayı farkının azaltılması, üçüncüsü kılık kıyafet uygulamaları oldu.
Üniversiteye girişte katsayı uygulamasında makas daraldı. Bence bunu da kaldırmak en doğrusu olur. Bu düşünceyle yasa değişikliği taslağı hazırlayıp iki hafta önce Milli Eğitim Bakanlığı'na gönderdik. Hazırladığımız taslak katsayıyı tümüyle kaldırıp sıfırlıyor. Tabii Meclis bunu uygun görürse yasalaşacaktır.

TEHDİT OLARAK ANLAŞILDI

Kılık kıyafet konusu da geniş ölçüde halledildi. Başörtülü öğrencilere zorluk çıkaran az sayıda hocamız var. Bu sabah Hacettepe Üniversitesi'nden bir haber geldi. Psikiyatri ve Halk Sağlığı Bölümü'nde kılık kıyafet nedeniyle öğrencileri derse almamışlar. Sayın Rektör Erdener'i aradım. 'Bakın Hocam, yapılması gereken talebeyi mağdur etmemektir. Siz derse alın, tutanak tutun gereken yapılsın' dedim, sorun çözüldü. 'Bir iki karşı duran hoca var. Bu hocalarımızı takip ediyoruz', dememiz 'Onlarla da konuşuyoruz' manasındaydı. Bu basında tehdit olarak algılandı, yanlış anlaşıldı. Tehditten de ayrıca nefret ederim.

Akşam