- Üniversite Sınav Sistemi Değişiyor!

Adsense kodları


Üniversite Sınav Sistemi Değişiyor!

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
halim
Tue 31 May 2016, 08:45 pm GMT +0200
Üniversite Sınav Sistemi Değişiyor!

Üniversite sınavlarında 2019 yılına kadar köklü değişikliklerin yapılması planlanıyor.

Başbakan Binali Yıldırım bu konudaki değişiklik hakkında ilk sinyalleri verdi. YGS ile LYS sınavlarının yılda bir kez yerine birkaç kez yapılacağı, YGS ‘lerin ise Ekim, Ocak ve Mart aylarında 3’er kez gerçekleştirileceği açıklandı. Adayların isterlerse 3 sınava birden girebilecekleri, isterlerse sadece birine girebilecekleri vurgulandı.

TBMM’de 65’inci hükümet programını açıklayan Yıldırım, ‘öğrencilerin üzerindeki sınav baskısını kaldırmak için yüksek öğretime geçişteki sınavların yılda birden fazla yapılmasını temin edeceğiz’ demişti.

Binali Yıldırım’ın söylediği düzenleme hayata geçerse merkezi lise son sınavlarının sonuçları da yerleştirme puanına eklenecek. Ancak üniversite geçişte düzenleme yetkisi yüksek öğretim kurumundadır. YÖK başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç se bu konuda şuanki sistemin sınav serüvenimizin en olgunlaşmamış halinin bu olduğunu ve adil olduğunu belirtmiştir.

 

Haber Şefi

Sevgi.
Tue 31 May 2016, 08:57 pm GMT +0200
Aleyna Ve Aleykümüsselăm öğrencilerin geleceğini tek sınava bağlamak yanlıştı zaten bu değişirse çok yerinde olur inşâAllah

Alican 7-B
Tue 31 May 2016, 09:28 pm GMT +0200
Selamun Aleyküm ve rahmetullah ve berekatühü. Bence de ygs ve lys sınavlarının yılda birkaç kez olarak ortalamasının alınması daha iyi olur.çünkü bir sınav sisteminde başarılı bir öğrenci küçük bir yanlışlık yaparak sınavı kaybedebiliyor. Rabbim paylaşım için razı olsun.