- Umre tavafının ilk dört şavtından birinde abdesti bozulan kimse?

Adsense kodları


Umre tavafının ilk dört şavtından birinde abdesti bozulan kimse?

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
mevlüdekalınsaz
Sun 22 February 2015, 07:05 am GMT +0200
Umre tavafının ilk dört şavtından birinde abdesti bozulan kimse, tavafa devam edip sa’y yapar ve saçlarını keserek ihramdan çıkarsa ne yapması gerekir?

Bu durumdaki kişinin tavaf ve sa’yi geçerli olur. Ancak tavafı abdestsiz yaptığı için kendisine dem (koyun veya keçi kesmek) gerekir. (Kasani, Bedaiü’s-sanai, II, 309; Mevsıli, el-İhtiyar, I, 162). Tavaf esnasında abdesti bozulan kişi, tavafı bırakıp abdest alarak kaldığı yerden tavafa devam eder, dilerse tavafı baştan başlayarak yeniden yapabilir (İbn Abidin, Haşiyetü Reddi’l-Muhtar, Beyrut, 2000, II, 497).

Şafii, mezhebine göre ise, hadesten taharet tavafın sıhhat şartı olduğu için, bu durumdaki kişinin tavaf ve sa’yi geçerli değildir; abdest alıp ihrama bürünerek bunları yeniden yapar. Ayrıca ihramdan çıkma vakti gelmeden önce tıraş olup elbise giydiği için iki ceza gerekir. Buna göre, muhayyerlik haklarından yararlanarak iki dem, 6 gün oruç veya 12 fitre miktarı sadaka verme cezalarından herhangi birini tercih edebilir (Şirbini, Muğni’l-Muhtac, Beyrut, ts. , I, 485, 495; Nevevi, el-Mecmu, VII, 371).


Allah(c.c) bize vesile olan hocamıza rahmet eylesin

Kaynak: Dini Soruları Cevaplandırma Platformu


Alican 7-B
Sun 31 January 2016, 06:01 pm GMT +0200
Selamun Aleyküm
 Böyle bir durumda kişinin tavaf ve sa'yı geçerli olur ama kişi tavafı abdestsiz yaptığı için dem (koyun veya keçi kesmek) gerekir. Rabbim herkese hacca gitmeyi nasip eder inşAllah. Rabbim paylaşım için razı olsun.

ikranur 7d
Sun 31 January 2016, 09:30 pm GMT +0200
selamun aleyküm.
bunu dahan öncede biliyordum.
şimdi bilgilerimi tazelemiş oldum.
Allah c.c. razı olsun.