- Umre ibadeti Kudüs’ten başlayacak

Adsense kodları


Umre ibadeti Kudüs’ten başlayacak

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
halim
Thu 26 February 2015, 02:30 pm GMT +0200
Umre ibadeti Kudüs’ten başlayacak

Diyanet İşleri Başkanlığı, umre ibadetine Kudüs’ü de ekledi. Umre ibadeti için kutsal topraklara gitmek isteyenler ilk olarak Kudüs’ü ziyaret edecekler.

Vatandaşlardan gelen yoğun talep üzerine Diyanet İşleri Başkanlığının umre hizmetleri için aldığı karara göre, kutsal topraklara yapılacak ziyaretler, Müslümanların ilk kıblesi olan Mescid-i Aksa’dan başlayacak.

Mescid-i Aksa’dan başlayan umre turları için kayıtlar başladı. İlk kafile ise 15 Nisan 2015 İstanbul’dan hareket edecek. Vatandaşlar 3 gün Kudüs’te, 4 gün Medine’de ve 7 gün Mekke’de olmak üzere toplam 14 gün boyunca kutsal iklimin havasını soluyacaklar. Kayıt yaptırmak isteyenlerin İl veya İlçe müftülüklerine müracaat etmeleri gerekiyor.

Kudüs programında Mescid-i Aksa başta olmak üzere Hz. İbrahim, Hz. İshak, Hz. Yakup’un kabirlerinin bulunduğu külliye, Hz. Davut’un kabri ile Selman-ı Farisi ve Rabiat’ül Adeviyye’nin kabirleri ziyaret edilecek. Kudüs’e yapılacak ziyaretlerde ayrıca Mahmudiye Camii, Hz. Ömer Mescidi gibi önemli kutsal mekanlar da ziyaret programına eklendi.

27-28 Aralık 2014 tarihlerinde gerçekleştirilen ‘2014 Hac Değerlendirme Toplantısı’nda ziyarete ilişkin ilk müjdeyi veren Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, geçmişte Kudüs’ün umre programının bir parçası olduğunu, bugünde çalışmaların yürütüldüğünü ve yakın zamanda umre programına Kudüs’ün de ekleneceğini belirtmişti.

saniye
Thu 26 February 2015, 03:02 pm GMT +0200
Esselamu aleykum. Osmanlı geleneği yeniden hayata geçiyor ve üç ilahi dinde kutsal olan Kudüs ziyaret edilmiş oluyor. Bu yeni uygulama hayırlara vesile olsun.

sumeyye
Fri 27 February 2015, 01:01 am GMT +0200
a.s.. , güzel bir karar olmus..Insaallah cümleten hayirli ve daim olsun..Tam bir manevi atmosfer yasayacaklardir gidecek olanlar ibadetlerini en güzel yerlerde yapacak firsat bulacaklar bi iznillah..Rabbim c.c bizlere de nasip etsin insaallah.

rahmet
Fri 27 February 2015, 07:32 am GMT +0200
Çok güzel bir uygulama olacak İNŞALLAH!Hem umre yapacak kardeşlerimiz o mübarek,kutsal yerleri ziyaret edebilecek;hemde Müslümanların Kudüs'e akın akın gitmesi Filistinli kareşlerimize bir moral kaynağı olacak,yahudi siyonistlerin kalplerine korku ve vesvese verecektir İNŞALLAH!

[Muhammed]
Fri 27 February 2015, 12:16 pm GMT +0200
Ve Aleykümselam Ve Rahmetullah...Bencede çok güzel bir hizmet olacak.İlk kıblemiz olan küdüs'ü görmeyi her müslüman ister bence Rabbim daim etsin İnşaAllah...Rabbim (celle celaluhu) razı olsun paylaşımdan dolayı İnşaAllah...