- Ümmü Veled Olan Kadınlar

Adsense kodları


Ümmü Veled Olan Kadınlar

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
sidretül münteha
Thu 10 November 2011, 08:33 pm GMT +0200
23. Ümmü Veled[35] Olan Kadınlar


24. Hz. Ömer b. Hattab (r.a.) der ki: Ne oluyor şu cariyesi olan efendilere de önce cariyeleriyle temasta bulunuyor, sonra çocuk yapmak istemiyorlar. Efendinin birleştiğini kabul ettiği bir cari­yenin bana başvurması halinde, çocuğunu efendisi üzerine kayde­derim. Bunu göz Önüne alarak ister azledin[36], ister çocuk yapın.
 
25. Ömer b. Hattab (r.a.) der ki: Ne oluyor şu cariyesi olan efendilere! Önce cariyeleriyle temasta bulunuyorlar, sonra onla­rın dışarı çıkmalarına müsaade[37] ediyorlar. Efendisinin, birleşti­ğini kabul ettiği bir cariyenin bana başvurması halinde, çocuğunu efendisi üzerine kaydederim. Bundan sonra, ister onları serbest bırakınız, ister evde tutunuz.
imam Malik der ki: Bize göre hüküm şöyledir: Ümmü Veled, bir cinayet işlerse, efendisi cinayete karşılık kıymeti kadarını taz­min eder, (Cinayete karşılık) cariyeyi teslim etme hakkına sahip değildir. Cariyenin kıymetinden daha fazlasını da ödemek mec­buriyetinde değildir.



[35] Ümmü Veled: Efendisinden çocuk doğuran cariyedir. Bu cariye satılamaz, efendisi ölünce hür olur,
[36] Çocuk yapmamak kasdıyla meniyi dışarı akıtmak.
[37] Efendiler, cariyesinden çocuk sahibi olmak isterlerse, onun evden dışarı çıkmasına müsade etmezlerdi.

mevlüdekalınsaz
Tue 23 September 2014, 02:31 pm GMT +0200
Esselamü aleykum..Dinimiz her seyin en doğrusunu ememrediyor.kimseyi mağdur birakmaiyor elhamdulillah..Rabbim razi olsun...ilmimiz daim olsun inşallah...

cerendemir
Tue 23 September 2014, 04:40 pm GMT +0200
Aleykümselam.Paylaşımdan dolayı Allah razı olsun.Evet İslam dini her zaman hakkı savunur.Cariye de olsa efendide olsa hak haktır.İslam dinine binlerce kez Elhamdülillah.

hafiza aise
Tue 23 September 2014, 05:05 pm GMT +0200
Esselamu aleykum ve rahmetullah ; her şeyin çizgisi dinimizce belirtilmiş. İnşallah bizlerde uyanlardan oluruz.