- Ülkeler arasındaki kültürel bağlar korunmalı

Adsense kodları


Ülkeler arasındaki kültürel bağlar korunmalı

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
reyyan
Sat 1 September 2012, 05:06 pm GMT +0200
“Ülkeler arasındaki kültürel bağlar korunmalı”



Tarih: 01.09.2012
Diyanet İşleri Başkanlığının Çin’deki İslâm kültür ve medeniyetinin tanıtılması amacıyla Çin Din İşleri Başkanlığı ve Çin İslâm Cemiyeti Başkanlığı ile ortaklaşa düzenlediği etkinlikler devam ediyor.

Etkinliklerin ikinci gününde “Çin ve Türkiye’de İslâmî Durum” konulu bir panel düzenlendi. Panelin açılış konuşmasını Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez yaptı.  Diyanet İşleri Başkanı olarak Çin’e yaptığı ziyaretten sonra iki ülke arasındaki kültürel ilişkilere yeni bir kapı açıldığını dile getiren Başkan Görmez, Çin ve Türkiye’nin kurduğu kültürel bağların dünya açısından da önemli olduğunu söyledi.

“Ülkelerin kendilerini birbirine kapatması ve kendi içinde farklı dini toplulukların nasıl bir hayata sahip olduğunu dünyaya bildirmemesi, gelecek, insanlar ve toplumlar açısından bir takım endişe ve kavgaların çıkmasına sebep olur.” diyen Başkan Görmez, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bugün dünyada artık her ülkede her dinden insan var. Bundan yaklaşık elli sene önce dünya haritasını önümüze koyup, içinde Müslüman olmayan bir ülke var mıdır diye araştırsaydık, eminim pek çok ülke çıkardı. Ama bugün öyle değil. Bugün öyle bir dünyada yaşıyoruz ki, her ülkede bir Müslüman topluluk var. Çin bu ülkelerin içinde farklı bir konuma sahip. Çünkü Çin’de İslâm’ın varlığı, çok daha eski.”