- Üçüncü kısım kişiler çehreler

Adsense kodları


Üçüncü kısım kişiler çehreler

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
sumeyye
Fri 25 February 2011, 02:28 pm GMT +0200
ÜÇÜNCÜ KISIM KİŞİLER-ÇEHRELER

 

1- KLASİK ÇEHRELER
 

Ebu Bekir
 
Abdullah bin Osman (571-634)

İslâm ümmetinin en üstün kişisi, Hz. Peygamberin ilk halifesi, hicret ve mağarş arkadaşı, en yakın yardımcısı ve Kur'ân-ı Kerîm'i yazılı bulunduğu taş, tahta ve kemik parçala­rından kitap haline getiren ilk kişi.

İlk müslümanlardan biri olan Hz. Ebu Bekir, daha İslâm'ın başlangıcında şahsi meziyetleri ile muhterem bir kişi oldu. Hz. Peygamber'e sarsılmaz bağlılığı ile onun her sözünü hakikat olararf kabul ediyordu. Çok hassas kalpli olan Hz. Ebu Bekir, Kur'an okunurken gözyaşları dökerdi. Sade ve mert bir karaktere sahipti. Ebu Bekir, İslâm'ın yayılması yolunda serve­tini feda etmekten kaçınmamıştır. Hz. Peygamber hastalanınca imamlığı Ebu Bekir yapmış ve daha sonra halife seçilmiştir.

Ebu Bekir, Hz. Peygamberin emirlerini harfi harfine yerine getirirdi. Bunun için zekat ödemek istemeyenlere ve yalancı peygamberlere karşı savaşmıştı. Ebu Bekir, İran ve Bizans'a karşı fütuhata girişti ve bunları zaferle sonuçlandırdı.

Kureyş'e mensup olan Hz. Ebu Bekir 63 yaşında vefat etmiştir. Hz. Ebu Bekir, Hz. Peygamberin hemen bütün savaşlarında bulunmuş; Bedir'de müslüman ordunun sancağı­nı taşımıştır. Kızı Âişe'yi. Hz. Peygamberle evlendirerek Rasulullah'ın dostu olmasının yanısıra kayınpederi de olmuştur.

Hz. Ebu Bekir'in devri kısa sürdüğü için, ayrıca içeride ve dışarıda bazı savaşlardan dolayı bu devir idari açıdan fazla hareketli olmadı. Onun hedefi müslüman toplumu sağlam bir dayanışmaya ulaştırmak olmuştur. Vefatına yakın Hz. Ömer'in halife seçilmesini tavsiye etmiş ve bu tavsiyesi gerçekleşmiştir.