- Türkiye'nin doktor balıkları

Adsense kodları


Türkiye'nin doktor balıkları

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
ehlidunya
Fri 24 June 2011, 05:59 pm GMT +0200
Türkiye'nin doktor balıkları

Sivas'ın Kangal kaplıcalarından alınarak Singapur'da üretilen doktor balıklar şimdi de Antalya'da yeni bir sektörün doğmasına sebep oldu.

Doktor balıklar yılda binlerce turistin geldiği Antalya'daki su parklarında turistlere SPA ve pedikür hizmeti veriyor.

Sivas'ın Kangal ilçesinin Kavak köyündeki termal sularda yetişen ve birçok cilt hastalığına iyi geldiği iddia edilen Garra Rufa doktor balıkları Antalya'ya gelen turistlerin ilgisini çekiyor. Aqualand su parkında özel akvaryumlarda turistlerin hizmetine verilen Gara Rufa balıkları yurt dışından ithal ediliyor. Yılda binlerce turistin geldiği Antalya'da turistlere ilk defa sunulan doktor balıkların 20 dakikalık seans bedelinin 20 dolar olduğu belirtildi. Su parkında eğlenen turistler bir yandan akvaryumun

içindeki doktor balıklardan SPA ve manikür, pedikür hizmeti alıyor.

Aqualand su parkı içindeki Magic Fish Spa İşletme Sahibi Hacer Akkurt, Garra Rufa balıklarının 400 yıldır Türkiye'de yaşadığını söyledi. Balıkların sazangillerden geldiğini ifade eden Akkurt, şöyle konuştu: "Balıklar, Sivas'ın Kangal ilçesinde yaşıyor. Biz bunları Singapur'dan ithal ediyoruz. Türkiye'de verilmesi yasak. Bu şekilde turistlere bir hizmet sunuyoruz. Ölü derileri yiyorlar, manikür, pedikür yapıyorlar, peeling yapıyorlar, ditranol diye salgıladıkları bir salgıyla da hücre yenilenmesini

hızlandırıyorlar."

Doktor balıkların ilk kez yurt dışında havalimanı ve dükkanlarda gördüklerini belirten Hacer Akkurt, balıkların bu ülkelerde manikür ve pedikür için kullanıldığını söyledi.

Balık seansının zevkini çıkaran Estonyalı turist Olga Doonpere, "Çok acayip bir duygu. Bir az gıdıklıyor ama çok zevkli, hoşuma gidiyor, ilk defa böyle bir şey gördüm. Denedim ve beğendim" dedi.

Sankt-Petersburg'dan gelen Nikolay Yelinskiy ve Tamara Yelinskaya çifti de, böyle bir şeyi ilk defa Türkiye'de gördüklerini, Rusya'da hiç rastlamadıklarını ve gelen sene çocuklarını da getirmeyi düşündüklerini söyledi.

ZAMAN